Kun Je Half En Half Schuimen? Zo Gebruik Je Je Favoriete Melkvervanger
Hoe te brouwen?

Kun Je Half En Half Schuimen?

Je kunt je afvragen of je de helft en/of het hele ding kunt opschuimen voor degenen die van een drankje in woestijnstijl houden.

Het goede nieuws voor degenen die hunkeren naar een romige, met cholesterol beladen cafeïnehoudende drank is dat, ja, dat kan!

In dit artikel laten we onze calorietellers terzijde en duik in de wereld van half-om-half gebaseerde koffiedranken. Het dieet begint morgen, toch?

Wat Zit Er In Een Naam?

Goede coffeeshops bieden al half en half, maar het is niet een erg populaire optie.

De meeste espressodranken hebben melk als basis. Er zijn veel soorten melk, net zoals er verschillende koffiebonen zijn. Dit is wat je op een echt barista-menu ziet:

  • Latte een drankje gemaakt met volle melk
  • Breve is een drankje gemaakt van half om half
  • Crme een drankje gemaakt met slagroom
  • Con Panna is een drankje gemaakt van slagroom
  • Droog is een drankje dat alleen wordt gemaakt met opgeschuimde melk en zonder vloeistof

Je kunt ook kiezen voor een rijst latte of een soja latte in plaats van gewone melk.

Dus een breve is een romige, dikke cappuccino -drank die is gemaakt met half en half. De half en half creëert een romig schuim dat heel goed werkt wanneer het wordt gemengd met een paar shotjes espresso. Hoewel sommige mensen hun koffie regelmatig zoeten, kan de breve voldoende gezoet worden om de meeste mensen tevreden te stellen.

Dus, nu we je barista-vocabulaire en het maken van koffie hebben uitgebreid, zouden we de methode uitleggen om half en half op te schuimen, zodat je de perfecte breve-cappuccino kunt maken.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Het Wordt Stomend

Om dat kenmerkende schuim en schuim te creëren in melkdranken op basis van espresso, moet de melk worden gestoomd.

Het stomen van melk wordt bereikt door de melk, of in dit geval de half en/of half en half, te verhitten tot stoom onder hoge druk van een espressomachine. Wanneer stoom langzaam aan de melk wordt toegevoegd, zetten de natuurlijke vetten van de melk uit en vormen microschuim.

Dit proces zorgt voor een zijdezachte afwerking die je een betere textuur en smaak geeft. Het is ideaal voor het maken van een verscheidenheid aan dessertdranken op basis van espresso en voor traditionele cappuccino.

Nu, dit klinkt allemaal vrij eenvoudig. Het is echter belangrijk om te weten dat de juiste techniek cruciaal is bij het gebruik van dikkere, vettere melksoorten zoals half en half.

Hoe F Roth Half-and-half

Om schuimig te worden met je half en half, heb je de volgende kit nodig:

  • Espressomachine met stoompijpje/arm
  • Melkkan
  • Half om half
  • Melkthermometer

Gebruik altijd koude, verse half en half voor de beste resultaten. U kunt ook een handbediende melkopschuimer gebruiken, maar u krijgt niet dezelfde resultaten als met een stoompijpje.

Stap 1: Vul Je Melkkan

Dit klinkt alsof oma wordt geleerd eieren te zuigen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet.

Half en half moet worden gebruikt om de kan te vullen totdat de vloeistof de V bij de kanuitloop raakt.

Vul de kan te vol en er zal geen ruimte zijn voor de melk om uit te zetten om schuim te creëren. Te veel schuimen kan leiden tot verlies van textuur.

Stap 2: Stretchen

Nu moet je de helft en de helft uitrekken .

Het proces om stoom aan te zetten en het in de half-en-half te introduceren, wordt uitrekken genoemd. Door langzaam lucht aan de vloeistof toe te voegen, ontstaat er tijdens het strekken microschuim .

Het stoompijpje moet iets onder het oppervlak van half en half worden geplaatst. Je zult dat kenmerkende sissende geluid horen dat je in coffeeshops vindt.

Houd het stoompijpje slechts ongeveer vijf seconden in de melk. Je hoeft op dit moment maar een beetje lucht toe te voegen om schuim te maken. Doe niet gek.

Stap 3: Draaien

Nadat je de anderhalve keer hebt uitgerekt, kun je naar de volgende fase gaan, draaiend .

Spinnen is wanneer je het stoompijpje in een ander dompelt.

Spinning polijst de half en half door het microschuim in de vloeistof te mengen.

Om het perfecte draaikolkeffect te creëren dat essentieel is voor goed draaien, moet je de kan een beetje kantelen, zodat het stoompijpje tijdens het hele proces een beetje uit het midden blijft. Spinning vereist oefening, dus wees voorbereid op een beetje vallen en opstaan voordat je de ideale sweetspot vindt.

Draai de helft en de helft, waarbij u de temperatuur van de melk tussen 1450F en 1600F houdt , tenzij u een latte art wilt maken , in welk geval u de temperatuur iets lager wilt hebben.

Het is van cruciaal belang bij het gebruik van half en half dat u de temperatuur niet hoger dan 1600F laat komen of dat u het risico loopt het te verbranden, dus zorg ervoor dat u uw melkthermometer tijdens deze stap gebruikt.

Zet het stoompijpje uit en veeg het schoon met een vochtige doek.

Stap 4: Polijsten En Rusten

Geef je halve kan een stevige dreun. Op je kan kloppen is niet alleen een manier om de aandacht van de toeschouwers te vestigen op je bekwaamheid als barista; het helpt eventuele grote bellen die in de vloeistof achterblijven te verspreiden.

Laat de helft en de helft rusten en uitharden terwijl je je espressoshot(s) bereidt.

Nadat het voldoende heeft gerust, zal de vloeistof indikken en vla-achtig worden.

Poets nu de half en half door het rond de kan te draaien. Polijsten zorgt ervoor dat microschuim goed wordt gecombineerd met melk. Ga hier rustig aan; je wilt geen nieuwe bubbels in de vloeistof maken, die de textuur zouden bederven.

U wilt een dikke, zijdezachte vloeistof met het uiterlijk van glanzende verf .

Stap 5: Gieten

De belangrijkste stap in het hele breve-creatieproces is het gieten.

Houd het schuim tegen en giet de gestoomde half en half in een mok. Giet vervolgens de helft van het schuim erop . De opgeschuimde half en half zal erg dik zijn met lucht en zal de espresso op het oppervlak houden. Om deze reden moet je de vloeistof heel langzaam en direct in de mok gieten.

Verdeel het schuim over de bovenkant van je drankje.

Je bent nu een koffiefan. Half en half kan worden opgeschuimd . Het is het hoofdingrediënt van een breve Cappuccino . Het blijkt dat het proces bijna identiek is aan het opschuimen van reguliere zuivelproducten.

  • Koffie feiten

    Koffiecreamer geeft liefhebbers van latte een andere ervaring. Het is gearomatiseerd en gezoet om je een nog zoetere smaak te geven!

  • Koffie Feiten

    Ontdek de verschillende manieren waarop u koffiebonen kunt mixen, zodat u de perfecte branding voor uw ochtendkopje kunt maken.

  • Koffie Feiten

    Ontdek waarom je espresso steeds zuurder wordt en hoe je dit kunt verhelpen!

  • Koffie feiten

    Cascara is een koffiekersenfruit, maar je kunt het ook zelf maken! Ontdek wat je ermee kunt maken!

  • Koffie Feiten

    Ben je benieuwd waarom amandelmelk stremt in je koffie als je hem inschenkt? Ontdek hoe u het kunt vermijden en of u uw eerste kopje moet weggooien!