Mason Jar Cold Brew

Hoe Maak Je Cold Brew Coffee In Een Glazen Pot?

Inhoud tonen:

Houd je van een koude, verfrissende kick van smakelijke, niet-zure koffie op een hete zomer halverwege de ochtend? Natuurlijk doe je dat. Wie niet! ?

Zou je graag wat willen verdienen zonder geld uit te geven aan luxe apparatuur of zonder uit te geven aan een op maat gemaakte kleine batchfles waarvan je weet dat deze door marketeers is gemaakt? Wil je dat het beter smaakt dan wanneer je je overgebleven hete koffie over ijs giet? Dat zou geweldig zijn. Dit is waarom mijn koffie zo slecht smaakt.

Hier gaat het om; je hebt waarschijnlijk meer stenen potten in huis dan je weet wat je ermee moet doen, huh? Goed, want vandaag ga ik je helpen een heerlijk koud brouwsel met mason jar te maken.

Maar Eerst: Waarom Cold Brew?

Cold brew verwijst naar de methode om koffie te zetten met koud water. U kunt in plaats daarvan koud water of water op kamertemperatuur gebruiken.

Het eigenlijke brouwen duurt veel langer omdat je geen heet water gebruikt (denk aan 12-24 uur in plaats van 3-5 minuten). Het water en de gronden worden gemengd in een container. Ze extraheren de koffie langzaam in de loop van de tijd. Het resultaat van het zetten van koffie op deze manier is een soepele kop koffie zonder al het zuur.

Cold brew koffie bevat minder zuur per ounce dan warme koffie. Dit komt omdat het koffiedik, of meer specifiek de verschillende oliën, zuren en andere aromatische moleculen, het gemakkelijkst worden geëxtraheerd rond de 195-205 graden.

Het proces van het koud zetten van koffie wordt gemakkelijker gemaakt door speciaal ontworpen brouwers. Met elk van deze kunt u in één keer meer koud brouwen. Deze filters worden geleverd met alles wat je nodig hebt, zelfs een filter om eventuele gronddeeltjes te verwijderen die zijn achtergelaten door doe-het-zelffilters.

Een fancy cold-brewer is echter niet nodig. Als je het water van cold brew wilt testen met wat je al in je keuken hebt, lees dan verder.

Dit Zijn De Stappen: Koude Koffie Zetten In Een Mason-pot

Het is gemakkelijk om cold brew te maken. Je hoeft maar een paar basisprincipes van koken en geduld te kennen. Hieronder vindt u de schriftelijke versie. Scott laat je zien hoe je dat doet op ons YouTube-kanaal.

Nadat we onze koffie hebben gezet, doe je gewoon water in de kan. De koffie blijft 12-24 uur staan voordat hij wordt gezeefd met een zeef. Giet het vervolgens goed door een papieren of stoffen filter om alle microdeeltjes eruit te krijgen. Nu hebben we cold brew!

Het is een beetje meer betrokken, maar het is hetzelfde idee. Een apparaat voor koud brouwen is een betere keuze omdat er niet zoveel stappen voor nodig zijn. Je kunt ook niet te veel cold brew maken (tenzij je een hele grote pot hebt).

Zorg dat je alles klaar hebt staan om te brouwen!

Wat Je Nodig Hebt:

  • 57 gram koffie Ik kan geen cold brew koffie maken zonder, nou ja, koffie.
  • Het moet op een harde ondergrond staan.
  • 454 g water op kamertemperatuur We zullen genoeg maken voor ongeveer 2 kopjes cold brew. Als je een grotere glazen pot hebt, kun je dit recept verdubbelen of zelfs verdrievoudigen om meer te maken.
  • Koffiemolen * Voor elke koffiezetklus is het essentieel om verse koffie te malen. Je hebt een braammolen nodig die superfijn maalt om consistente resultaten te krijgen.
  • Weegschaal We wegen uw koffie en water om de beste resultaten te krijgen.
  • Mason Jar Controleer of deze schoon is en niet vreemd ruikt (soms kunnen ze raar ruiken als ze lange tijd gesloten zijn geweest). Ze moeten worden uitgewassen om ervoor te zorgen dat de geur de koffie niet aantast.
  • Peddel of lepel .
  • Mesh zeef bij gebrek daaraan; een kaasdoek, een notenmelkzak of een ander soort doekfilter (ik gebruikte een microvezel theedoek)
  • Papieren filter Elk type filter kan worden gebruikt, inclusief overgiet-, koffiekan- of Aeropress-filters.

*PRO TIP: Niet alle standaard molens kunnen grof genoeg malen voor cold brew. Je kunt je bonen naar een coffeeshop brengen om ze super grof te laten malen.

Stap Voor Stap Instructies

Als je de eenvoud van dit onderwerp ziet, zul je me waarschijnlijk een klap geven. Maar weet je wat? Het was een genoegen om dit artikel te schrijven en ik ben blij dat je het nog steeds leest. Volg deze stappen als je wat kickarse DIY cold brew wilt maken.

1. Weeg 57 gram van je geschikte bonen af.

Zet een kopje koffie op je weegschaal en weeg het. Voeg 57 g koffiebonen toe. Je kunt elke koffie gebruiken die je lekker vindt, maar licht gebrande bonen geven het beste resultaat. Hier leest u hoe u koud gezette koffiebonen kiest.

Meet uw koffie ALTIJD af. Streef naar 57 gram.

PRO TIP Koud gezette koffie is erg vergevingsgezind. Hierdoor hoef je geen verse koffie te gebruiken. Je kunt de koffie gebruiken die 3 of 4 weken oud is, en hij zal nog steeds geweldig smaken.

2. Koffie moet heel grof gemalen worden

Maal grover dan een Franse pers, of ongeveer zo groot als broodkruimels. Het kan worden toegevoegd aan een glazen pot. Als je meer hulp nodig hebt, bekijk dan onze maattabel voor koffiemaling.

Dit zijn de gronden die je zou moeten hebben.

PRO TIP Koffie die te fijn is, leidt tot overextractie. Het zal ook moeilijker zijn om het koffiedik op het einde te filteren.

3. Voeg water toe en roer goed.

Giet water op kamertemperatuur in de pot. Gebruik je lepel of peddel om de grond voorzichtig te roeren. Geef haar een goede beweging. U wilt dat alle delen van de grond nat zijn.

Water van hoge kwaliteit is wat u gebruikt om uw koffie te zetten.

PRO TIP Als je water niet geweldig is, krijg je ook geen geweldige koffie. Gebruik voor de beste extractie water dat heerlijk smaakt.

4. Laat het 12-24 uur afkoelen.

Hoe langer, hoe sterker. Hoe meer tijd het water heeft om de koffie te extraheren, hoe sterker de uiteindelijke kop zal zijn. Laat de koffie niet langer dan 24 uur trekken, anders wordt hij bitter. Maximaal 24 uur Overdrijf niet.

Persoonlijk is 16 uur de goede plek voor mijn smaakpapillen. Het mooie van dit proces is echter dat je kunt doen wat je wilt en het zal je smaak aanpassen. Probeer het de eerste keer 16 uur. Voeg vervolgens 2 uur toe of trek ervan af om het verschil te proeven.

PRO TIP Maak 2 batches koud gezette koffie tegelijk Laat er een 12 uur trekken en 1 keer 24 uur, als je kunt. Doe al het andere precies hetzelfde en beslis wat voor jou het lekkerst is.

5. Zeef de koffie.

Zet een zeef op een lege container. Zodra de koffie klaar is met trekken, neem je je kan en giet je deze in de zeef. Leeg deze gronden in de prullenbak. Als je zin hebt om pedant te worden (ik), span hem dan meerdere keren in. De cold brew is bijna gebrouwen!

Deel 1 van Spannen

6. Je kunt het nu zeven met een papieren filter.

Stel nu een koffiezetapparaat in met een papieren filter over uw stenen pot van eerder. U kunt elk type papieren filter gebruiken dat u heeft. Het cold brew-concentraat moet in het papieren filter worden gegoten. Het concentraat zal langzaam door het papier druppelen. De vloeistof is misschien niet heet, dus het kan even duren. Ik geef de voorkeur aan de aeropress omdat je de koffie veel sneller door je filter kunt persen.

Vergeet niet uw filter eerst met warm water te wassen . Als u dit niet doet, kunt u een lichte papiersmaak krijgen in uw laatste brouwsel.

Deel 2 van Spannen

Gebruik anders een stoffen filter. U hoeft uw koffie niet twee keer te filteren of een zeef of papieren filter te hebben, u moet ten minste één handdoek hebben. Ik raad aan om een kaasdoek of een zak met notenmelk te gebruiken als je die hebt, maar een theedoek is voldoende (zorg ervoor dat deze schoon en waarschijnlijk donker van kleur is, want de koffie zal er vlekken op maken).

Deel 3 van Spannen!

Plaats de doek over een grote kom. Giet de inhoud van de kan in de doek, vouw de hoeken omhoog en knijp alle koffie uit de doek. Nu heb je een koffieconcentraat en een vochtige handdoek. Doorgaan.

7. Verdun het concentraat.

Voeg water op kamertemperatuur toe aan je concentraat. Het wordt aanbevolen om te beginnen met een 1:1 verhouding van koffie en water. Aan 57 g water kan bijvoorbeeld 28 gram koffieconcentraat worden toegevoegd. Naar smaak aanpassen. Als het te sterk is, voeg dan meer water toe.

Cold brew-concentraat omzetten in een soepeler cold brew.

PRO TIP Het concentraat is maximaal twee weken houdbaar in de koelkast. Als u echter water aan het concentraat toevoegt, gaat het slechts 2-3 dagen mee.

8. Voeg ijs toe en begin met nippen.

Geniet nu gewoon van uw cold brew koffie. U kunt ook genieten van uw cold brew-koffie uit Mason-potten.

Het strooien van koffiebonen naast je drankje is geheel optioneel.

TIP VOOR EXPERTS Neem dit concentraat mee op kampeertrips, roadtrips en andere plaatsen waar je een gewone kop koffie moet drinken. Als je klaar bent om het te drinken, voeg je gewoon water en ijs toe.

Laatste Gedachten

Je hebt het. Je kunt cold brew maken met alleen een glazen pot en andere basisbenodigdheden in de keuken. Je hebt geen excuus meer om je overgebleven ochtendkoffie over ijs te schenken. Het leven is te kort. Drink betere koffie.