7 Verschillende Soorten Non-stick Coatings En De Beste Is...

Kookgerei blijft verschillende technologieën verbeteren en integreren, evenals de soorten antiaanbaklagen die ze gebruiken. Er zijn verschillende soorten antiaanbaklagen op de markt om uit te kiezen. Het is een slimme zet om het type coating te begrijpen dat wordt gebruikt in pannensets voordat u een beslissing neemt om te kopen.

De verschillende soorten antiaanbaklagen die meestal in kookgerei worden gebruikt, zijn; Polytetrafluorethyleen (PTFE), Keramische coatings, Siliciumcoatings, Superhydrofoob, Geëmailleerde gietijzeren coatings. Andere coatings omvatten geanodiseerde aluminiumcoating en ervaren gietijzeren coating.

Net als andere materialen die worden gebruikt in kooktoestellen, heeft de antiaanbaklaag zijn eigen voor- en nadelen voor mensen. In dit artikel belichten we verschillende soorten antiaanbaklagen en hun toepassingen. U moet de gezondheidsvoordelen en gevaren begrijpen van alle coatings in boter die populair is.

Lees bovendien:

De verschillende soorten antiaanbaklaag voor pannen

1. Keramische Coating (Sol-Gel)

Meer weten

Keramische coatings worden in de jaren zestig populair als alternatief voor PTFE-coatings. Het is gemaakt van een combinatie van silica/klei die samen met bindmiddelen, zuurstof, versterkende chemicaliën en kleur is uitgehard. De eerste keramische coatings werden gemaakt van lood en cadmium, waarvan later werd ontdekt dat ze giftig waren.

De huidige keramische coatings zijn vrij van PTFE/PFOA en andere giftige chemicaliën, waardoor het een uitstekende keuze is als antiaanbaklaag. De organische materialen die worden gebruikt om keramische coatings te maken, logen geen chemicaliën uit naar voedsel bij overmatige verhitting.

1 nadeel van keramische vacht is dat het niet duurzaam is omdat het gemakkelijk slijt bij het schrobben. De jas kan minstens een jaar meegaan, wat voor mensen niet zuinig kan zijn.

Eerlijk gezegd zijn de voordelen van de keramische coatings geweldig om je gezond en vrij van giftige chemicaliën te houden. Het is het milieuvriendelijke kookgerei dat elke keukenliefhebber zou moeten gebruiken en benutten. Zorg ervoor dat u de coating van keramische kookgerei afwast met de hand en gebruik siliconen of houten keukengerei tijdens het koken. Vermijd oververhitting van het keramische kookgerei om beschadiging van de antiaanbaklaag te voorkomen.
Leer meer

Dit is de vroegste antiaanbaklaag die voor het eerst werd ontdekt in 1938 als een toevallig experiment. In de gewone natuur is polytetrafluorethyleen glad, wat een goede antiaanbaklaag is voor kookgerei. Een ander onderdeel dat betrokken is bij de productie van PTFE is de PFOA (perfluoroctaanzuur). Deze twee verbindingen zijn schadelijk voor het menselijk lichaam als ze niet op de juiste manier worden gebruikt.

Enkele van de risico’s die in verband zijn gebracht met PTFE zijn chronische nierziekte, kanker, en het kan een negatief effect hebben op het voortplantingssysteem van de man.

Bij oververhitting komt PTFE giftige dampen vrij die schadelijk zijn bij inademing. Deze antiaanbaklaag wordt verondersteld te worden gebruikt in kookpraktijken bij lage temperaturen, meer dan 260 graden.

Is teflon kankerverwekkend?

Om dit op te ruimen, is het goed om te begrijpen dat Teflon een merknaam is die polytetrafluorethyleen (PTFE ) produceert . Omdat Teflon-coatings zijn gemaakt van een mengsel van PFOA en PTFE, is de PFOA niet veel aanwezig van de antiaanbaklagen omdat het tijdens het proces verbrandt.

Van teflon zelf is niet gevonden dat het kanker veroorzaakt, maar de blootstelling aan PFOA heeft aangetoond dat het tumoren doet toenemen in de experimenten die op dieren zijn uitgevoerd. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan om er zeker van te zijn dat de verdenking van het veroorzaken van kanker bij de mens.

Fabrikanten zijn ook begonnen met het gebruik van GenX en PFBS in plaats van PFOA om antiaanbaklagen te maken. Deze verbindingen zijn schadelijk gebleken voor mensen uit de experimenten die op wezens worden uitgevoerd.

Dit is niet de veiligste anti-aanbaklaag om te gebruiken voor je kookgerei vanwege mogelijk schadelijke dampen en stoffen. Om de blootstelling aan gevaarlijke giftige stoffen van PTFE te verminderen, kan het volgende nuttig zijn;

  • Voorkom het opwarmen van een lege pan met PTFE-coating omdat deze oververhit raakt en er snel dampen vrijkomen die gevaarlijk zijn voor inademing door mensen.
  • Temperaturen boven de 260 graden beschadigen het kookgerei razendsnel. Het gebruik van een laag vuur tijdens het koken verlengt de levensduur van deze pan met antiaanbaklaag.
  • Wanneer de teflonpan krassen vertoont, is het tijd om hem te vervangen met een antiaanbaklaagspray.
  • Zorg ervoor dat u altijd met de handpalmen schoonmaakt en voorkom krassen op de antiaanbaklaag.
  • Bij het koken is het veel beter om houten of siliconen keukengerei te gebruiken en krassen te voorkomen, in tegenstelling tot metalen keukengerei.

De PTFE-pannen zijn veilig zolang je ze nooit te hoge koorts krijgt, krassen op het oppervlak voorkomt en ze vervolgens goed bewaart. Met goede zorg gaan ze 2-3 jaar mee.

Vanwege enkele van de risico’s die eraan verbonden zijn, is dit een van onze minst favoriete van de verschillende soorten antiaanbaklagen.

3. Superhydrofobe Coatings

Dit type coating is nog niet gebruikelijk op kookgerei, maar een paar fabrikanten zijn er gebruik van gaan maken. Dit is echt het potentieel van antiaanbaklagen in kookgerei, omdat het een nanoscopische laag is die bestand is tegen water. Ze zijn gemaakt van andere materialen zoals zinkoxidepolystyreen, geprecipiteerd calciumcarbonaat, koolstof nanobuismaterialen, mangaanoxidepolystyreen.

De voorruit van voertuigen maakt nu gebruik van superhydrofobe coatings om water te verminderen. Het is verreweg de meest gladde coating waar water in een helling van minder dan 10 graden kan afglijden.

De superhydrofobe antiaanbaklaag is zeker de toekomst van kookgerei! Wetenschappers proberen te bepalen hoe het op een metalen oppervlak kan worden gebruikt.

4. Siliconen Antiaanbaklaag:

Silicium wordt gewonnen uit Silica om een flexibele antiaanbaklaag te produceren die vaak wordt gebruikt in bakvormen en ander keukengerei. Silicium wordt gemengd met methylchloride en water om polydimethylsiloxaan te genereren dat wordt gebruikt om siliconenrubber te maken. Het is afkomstig van een mineraal dat in zand wordt gevonden en wordt verwarmd tot 1800C. Het wordt vervolgens gemengd met water om de rubberen siliconen te maken die je gewend bent te bekijken.

Dit siliconenrubber wordt gebruikt in bakvormen en boter als non-coating.

Correct gebruik van kookgerei met siliconencoating vereist temperaturen van ongeveer 300 graden. Niet-invasief silicium geeft geen dampen af en wordt door de FDA als veilig beschouwd om te koken. Pure siliconen zijn niet giftig en reageren niet op alkalische voedingsmiddelen.

Van alle verschillende soorten antiaanbaklagen wordt siliconen algemeen beschouwd als een van de veiligste coatings. De sleutel is om ervoor te zorgen dat u hoogwaardige siliconen gebruikt zonder toegevoegde plastic vulstoffen.

De waarheid over siliconen die u moet weten:

  • Silicone is geen 100% antiaanbaklaag, dus je zult het nog steeds moeten invetten met olie of bloem voordat je gaat bakken of koken.
  • Siliconen zijn niet zo stevig als metalen kookgerei, wat betekent dat u het waarschijnlijk niet wilt gebruiken voor gebakken producten zoals cake of muffins, waarvoor sterkere vormen nodig zijn.
  • Wanneer je siliconen gebruikt, zorg er dan voor dat je ovenwanten gebruikt wanneer je dingen uit de oven haalt, omdat de substantie nog steeds warmte kan vasthouden en warm kan worden.
  • De siliconensubstantie is veilig zolang deze niet is doorboord of geschraapt, dus het is het beste om rubberen spatels te gebruiken.

Meer weten

Geëmailleerde coating wordt aangebracht op het gebruikelijke gietijzeren kookgerei dat de meest favoriete kookpan is van professionele koks. Emaille anti-aanbaklaag wordt gemaakt door poederglas op de basis van dit gietijzeren kookgerei te mengen en op hoge temperatuur te verhitten. Bij een temperatuur tussen 700-850 graden smelt het glas en bedekt het de pan van het kookgerei in een glad aerodynamisch oppervlak.

Antiaanbaklagen van geëmailleerd gietijzer worden door de FDA als veilig in gebruik beschouwd. Ze zijn milieuvriendelijk en zuinig in gebruik omdat ze geen kruiden nodig hebben, zoals kookgerei gemaakt van ruw gietijzer.

Dit kookgerei is erg duur vanwege de duurzaamheid en het hoogwaardige materiaal (gietijzer). Ze zijn erg zwaar en hebben een slechtere warmtetoevoer in vergelijking met onbewerkt gietijzeren kookgerei. De geëmailleerde anti-aanbaklaag voorkomt dat ijzer uitloogt naar voedsel, zoals bij kale gietijzeren kookgerei.

Meer informatie Gietijzer is favoriet als het gaat om veilig koken en vrij van schadelijke chemische antiaanbaklagen. Dit is slechts een van de oudste kookgerei die wordt gebruikt om te koken, koekenpan, koekenpan en nog veel meer in de keuken. Gietijzer moet worden ervaren om de antiaanbaklaag te creëren. Kruiden wordt uitgevoerd door olie in de pan te verhitten, waardoor het oppervlak verandert in een gladde anti-aanbaklaag.

Het is allemaal bekend dat gietijzer het ijzer uitloogt naar voedsel, vooral bij het koken van zeer zuur voedsel. IJzer is een zeer reactief metaal voor alkalisch, maar ijzermineralen zijn nodig in een menselijk lichaam. Voor mensen met ijzergevoeligheid kan het schadelijk voor hen zijn.

Al met al is de gietijzeren doorgewinterde coating een van de veiligste soorten antiaanbaklagen die u kunt vinden.

Je zult er zeker van moeten zijn dat je goed voor je gietijzeren pan zorgt. De pannen moeten vaak worden gekruid om de antiaanbaklaag te behouden. Een ander materiaal dat erg op gietijzer lijkt, is kookgerei van koolstofstaal dat ook een antiaanbaklaag krijgt door te kruiden.

Hoe gietijzer te kruiden:

  • Was het gietijzer grondig zodat alle door de fabrikant aangebrachte coating is verwijderd.
  • Sprenkel olie uit de pan en was deze met keukenpapier om het oppervlak te bedekken.
  • Verwarm de brander uit de oven op 260 C (500 F) gedurende 30 minuten OF verwarm gedurende 20 minuten op een kookplaat op laag vuur.

Elke keer dat we koken met onze gietijzeren pan, brengen we exact dezelfde laag olie en verhitting aan om ze lang mee te laten gaan!

Hoe een gietijzeren kookgerei te herstellen en te smeden?

7. Geanodiseerde Aluminiumcoating:

Leer meer

Goed geanodiseerde aluminium antiaanbaklaag is niet giftig en bestand tegen hitte. Het productieproces van geanodiseerde aluminium antiaanbaklaag, het aluminium wordt gemengd in een zuur om aluminiumoxide te creëren dat glad is. Aluminium kookgerei is vrij gebruikelijk en betaalbaar op de markt.

Een punt van zorg over de antiaanbaklaag van geanodiseerd aluminium is dat de oorsprong van de ziekte van Alzheimer is. Een hoogwaardige aluminiumcoating is vrij van uitloging van het ruwe aluminium naar voedsel.

Het oppervlak van dit kookgerei van geanodiseerd aluminium is niet-reactief. Dit betekent dat u absoluut geen krassen op het oppervlak wilt maken, anders raakt het voedsel dat u kookt het ruwe aluminium aan de binnenkant.

Het enige wat u hoeft te doen is siliconen of houten keukengerei te gebruiken om ervoor te zorgen dat het oppervlak veilig in gebruik blijft.

Hoe Een Pan Met Antiaanbaklaag Opnieuw Te Coaten?

Nadat uw kookgerei met antiaanbaklaag tekenen van loslaten en krassen vertoont, is het tijd om de coating terug te brengen. Dit gebeurt ook na een lange tijd van gebruik in de keuken of na inferieure methoden om de antiaanbakpannen te reinigen. Er zijn veel tactieken om een koekenpan opnieuw te coaten, waaronder;

  • Gebruik van een antiaanbaklaag spray
  • Breng het naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het coaten van Teflon-pannen met antiaanbaklaag.
  • Ga terug naar de fabrikant als hun garantie het overschilderen dekt.

Antiaanbaklaagspray is een eenvoudigere manier om de pan met antiaanbaklaag opnieuw te coaten volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Voor verschillende soorten antiaanbaklagen is er non-stick coating spray op de markt. Elk van deze verschillende soorten antiaanbaklagen vereisen regelmatig onderhoud en zorg om de levensduur en bruikbaarheid van de pan te verlengen!

Die Antiaanbaklaag Zou Het Veiligst Zijn?

De veiligste anti-aanbaklagen om in kookgerei te gebruiken zijn;

  • Keramische coatings
  • Hard geanodiseerde aluminium coating
  • Silicium coating
  • Geëmailleerd gietijzer
  • Superhydrofobe coatings
  • Ervaren gietijzeren coatings

Ten slotte is kookgerei met de bovengenoemde coatings door de FDA geaccepteerd als veilig voor menselijk gebruik. Keramisch kookgerei heeft vooral de voorkeur in combinatie met gietijzer dat vrij en veiliger is van PTFE- en PFOA-chemicaliën.