Hario Mizudashi Coffee Pot Review Lezen Voordat Je Koopt

Deze koffiezetapparaatset is geweldig voor op reis (en hij zou thuis net zo goed werken).

Hario is erin geslaagd om het eenvoudigste cold brew koffiezetapparaat te maken dat vandaag de dag verkrijgbaar is De Hario Mizudashi cold brewer. Deze brouwer is perfect voor zowel beginners als doorgewinterde cold brew-enthousiastelingen.

Het minimalistische ontwerp maakt het gemakkelijk te gebruiken. Met slechts 3 onderdelen om in elkaar te zetten, kun je binnen 30 seconden na het openen van de doos koffie zetten. (We zouden je er waarschijnlijk aan moeten herinneren om het eerst te wassen, maar waren niet je moeder.) Er is geen eerdere ervaring nodig om deze handige brouwer te bedienen. U hoeft geen vervangende filters te kopen voor dit herbruikbare filter.

Dingen Om Te Overwegen Voordat U De Hario Mizudashi-koffiepot Koopt

Dit cold brew koffiezetapparaat is veel eenvoudiger dan veel andere opties op de markt. Deze brouwer/café is alles in één. Voeg de gemalen koffie toe aan het filtermandje, plaats het mandje bovenin de karaf en giet er water over.

De machine is eenvoudig te gebruiken met slechts drie onderdelen. Het is een heel laagdrempelig systeem.

Hoewel eenvoud een goede zaak kan zijn, laat het niet veel ruimte over voor aanpassingen en het verfijnen van je brouwsel. Als je graag met je brouwvariabelen speelt, is de Hario cold brew koffiepot misschien niet iets voor jou.

Als je veel koffie tegelijk zet, werkt het misschien niet voor jou. In tegenstelling tot sommige brouwers produceert het geen koffieconcentraat. Je kunt maar 4 kopjes tegelijk zetten.

Over tijd gesproken, verwacht ongeveer 20 minuten te besteden aan het gieten van water op de bovenkant en laat het dan maximaal 8 uur trekken voordat je gaat drinken.

Hario is opgericht in 1921 en is een grote speler op het gebied van koffiespecialiteiten. Hario produceert een verscheidenheid aan geweldige accessoires en brouwapparatuur die te vinden zijn in topcafés over de hele wereld. Je hebt waarschijnlijk gehoord van de V60-druppelaar, zeker hun meest populaire koffieproduct.

Er zijn veel doe-het-zelf koude brouwmethoden, een daarvan omvat kaasdoek en Mason-potten, maar de Mizudashi-karaf van de Japanse glaswerkfabrikant Hario is geliefd vanwege zijn elegantie, efficiëntie en schoonheid.

We hebben een aantal andere producten van dit gerespecteerde Japanse ambachtsbedrijf beoordeeld, waaronder de Hario Skerton handmolen en het Hario Woodneck pour-over-koffiezetapparaat. Dit bedrijf is een expert in koffiezetapparatuur.

Het Is Gemakkelijk Te Gebruiken

De koude brouwer van Mizudashi is een betaalbaar instapmodel. Het minimalistische design schrikt niemand af.

Het neemt niet te veel ruimte in beslag in je koelkast en maakt het gemakkelijk om je koffie te bewaren, met zijn schenktuit en handvat.

Bekijk deze korte video om te zien hoe gemakkelijk het is om koffie te zetten met dit apparaat:

Het opruimproces is eenvoudig in vergelijking met andere cold brew-systemen. U hoeft alleen de filtermand van bovenaf te verwijderen en het koffiedik vervolgens met water af te spoelen. Gedaan. De glazen karaf is vaatwasmachinebestendig, maar ik zou het filter niet door de vaatwasser doen.

Een van de beste dingen van deze brouwer is het herbruikbare, fijnmazige filter.

Het gaat heel lang mee als je het na elk gebruik goed wast . Het is niet nodig om extra filters te kopen zoals bij andere brouwapparatuur. Dit draagt bij aan het toch al kosteneffectieve karakter van dit product.

Brouwsel Van Hoge Kwaliteit

De Hario is iets minder efficiënt dan andere cold-brew koffiezetapparaten. Omdat het koffiedik niet zo lang of vrij in het water komt, kan het een koffie produceren met minder rijke smaken. We hebben hiervoor een punt verwijderd.

Het lichtere brouwsel kan deels te wijten zijn aan de koffie-waterverhouding. Als je het koffiedik naar een grotere hoeveelheid stoot, kun je een deel van de ontbrekende oomph terugkrijgen die de fabrieksaanbevelingen van Harios weglaten. Je kunt de koffiebonen ook wat fijner malen, niet om te veel te extraheren maar genoeg om meer smaak te krijgen.

Sommige Hario-klanten melden ook goede dingen om de koffie 18 uur te laten trekken.

Al deze aanpassingen brengen natuurlijk het risico met zich mee van overextractie, wat leidt tot een bittere smaak, wat in de eerste plaats een van de belangrijkste verkoopargumenten is van cold brew. De beste manier om die goede plek te ontdekken, is door te experimenteren. Dit zorgt voor meer intense smaken zonder bitterheid of zuurgraad.

Capaciteit

De enige plek waar de Hario een beetje naar beneden valt in vergelijking met andere. Het is niet dat het volume van 1 liter klein is (dat is ongeveer de grootte van de Oxo Good Grips, waarover je hier leest), maar de Hario produceert geen koffieconcentraat. En verschillende andere cold brew koffiezetapparaten zoals de Filtron produceren 1,5 liter, of zelfs meer. Dit zet de Hario in het nadeel. Daar hebben we twee punten voor afgetrokken.

Dit is niet het enige voordeel. Je giet de Hario cold brew gewoon in een glas en geniet ervan. De Hario kan je in de steek laten als er een paar liter concentraat in de koelkast staat.

Prijs

De cold brew koffiemachine van Hario Mizudashi is zeer betaalbaar, zodat iedereen het kan proberen. En omdat het een karaf bevat voor het bewaren en schenken van je koude brouwsel, komt de redelijke prijs met een extra portie gemak.

Koop Het Hario Cold Brew-koffiezetapparaat Niet Als:

Koop Het Hario Cold Brewkoffiezetapparaat Niet Als

Wil je meer drankjes uit één brouwsel dan is de Toddy degene die je nodig hebt. Eenvoudig, maar effectief, de Toddy heeft gemalen koffie en water in een plastic brouwer. De stop houdt het op zijn plaats totdat het weekproces is voltooid. Het koude brouwsel zal door een stoffen filter stromen zodra de stop is verwijderd. Met deze brewer zet je veel koffie tegelijk, ongeveer 3 keer meer dan de Hario. Lees hier een review van de Toddy.

Als je een koffienerd bent , is Yama Cold Brew Tower het juiste product voor jou. Deze toren is een van de meest innovatieve brouwers die je voor thuis kunt kopen. Dit cold brew-systeem is ontworpen om je het gevoel te geven dat je een wetenschapper bent.

De Yama zal veel minder tijd nodig hebben om te brouwen (ongeveer 3-4 uur), maar vereist de fijnafstemming van de maalgraad en de druppelgrootte (een koperen fitting aan de bovenkant bepaalt hoe snel de koffie er doorheen druppelt). Tijdens het hele brouwsel druppelt de koffie door een spiraalvormige glazen pijp naar beneden, waardoor een schoonheidswerk ontstaat dat je waarschijnlijk wilt laten zien.

Als u besluit dat u nog niet klaar bent om een koffieautomaat te kopen , of als u het geld niet wilt uitgeven, kunt u thuis nog steeds cold brew proberen. Dit is een vrij eenvoudige manier om koud te brouwen. Heb je geen franse pers? Je moet een glazen pot hebben, dat weet ik zeker!

Er zijn veel manieren om cold-brew te maken. Een speciaal cold brew-apparaat helpt u tijd te besparen. Als je echter avontuurlijk bent ingesteld, is het misschien het proberen waard.

Het Vonnis

Het hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn om cold brew thuis te maken.

De Hario Mizudashi koffiepot geeft je alles wat je nodig hebt voor een fractie van wat het kost. Het is gemakkelijk te gebruiken en nog eenvoudiger schoon te maken. Je hebt geen vaardigheden nodig, je hoeft alleen wat koffiedik en water toe te voegen.