Wat Is De Beste Opgietkoffiemachine?

Wat Is Het Beste Pour-over Koffiezetapparaat Voor Jou?

Je hebt geen dure machine nodig om een heerlijke kop koffie te krijgen. Als je thuis nog niet geprobeerd hebt een kopje goede ouderwetse koffie te zetten, moet je zo snel mogelijk aan de slag.

Een pour-overcoffeemaker is het beste omdat je zelf kunt bepalen hoeveel koffie je zet. Nooit meer je beste koffiebonen verspillen of een oud brouwsel uitschenken. Met de opgietmethode zet je de perfecte hoeveelheid koffie wanneer je maar wilt.

In één oogopslag: onze top 5 keuzes voor overgietkoffiezetapparaten

Korte samenvatting: de beste koffiezetapparaten voor schenken

BESTE KOFFIEZETAPPARATEN

BESTE KOFFIEZETAPPARATEN

Wil je opgietkoffie maken? Je bent niet de enige. De hunkering treft ons ook hard.) Hier zijn een paar van onze topkeuzes voor druppelaars.

SLIMME KOFFIEDRIPPER

TheClever Coffee Dripperjust is het perfecte apparaat als je koffie van Franse perskwaliteit wilt zonder het gedoe van opruimen.

De Clever dripper is BPA-vrij, wat cruciaal is bij het gebruik van warmte of heet water. Omdat het is gemaakt van slagvaste materialen, is uw druppelaar bestand tegen reizen en vallen zonder scheuren of krassen.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Dit pour-over koffiezetapparaat is ook uitgerust met een stopventiel waarmee u de sterkte van de koffie volledig kunt regelen en u uw kopje kunt vullen wanneer u maar wilt.

SANYO SANGYO POUR-OVER KOFFIEZETTER

Wat komt in vijf verschillende kleuren, heeft een prachtige bloemblaadjesstructuur en brouwt een hemelse kop Joe? Verrassing-het is dit pour-over koffiezetapparaat van Sanyo Sangyo.

Het is gemaakt van Japans porselein en combineert design en functie naadloos. Voor een sterkere kop koffie laten de bloembladen langs de wanden van de brewer het koffiedik in het filter uitzetten.

HARIO V60 KERAMISCHE KOFFIEDRIPPER

De Hario v60, een klassieke keuze voor pour-over brouwen, is een goed ontworpen en strak apparaat. Hoewel je een tijdelijk filter nodig hebt om mee te zetten, kun je met de twee verschillende formaten van de Hario verschillende hoeveelheden koffie zetten.

De Hario v60 is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk schoon te maken, maar is iets kwetsbaarder, dus wees voorzichtig als u van plan bent hem mee te nemen op de weg. Het mooie van keramisch materiaal is het vermogen om warmte vast te houden, zelfs wanneer heet water door koffiedik wordt gefilterd.

MELITTA READY SET JOE EENKOPJE OVERSCHEPKOFFIEZETAPPARAAT

Melitta is de beste optie als je op zoek bent naar een manier om zelf te brouwen. Deze eenkops pour-over-brouwer draait meestal tegen een lage prijs.

Het is misschien niet het meest stijlvolle hulpmiddel in je keuken, maar het is gemakkelijk schoon te maken en een perfecte reisgenoot voor koffie. Hij heeft zelfs een plek om het koffiepeil te controleren, zodat je niet het risico loopt je kopje te vol te doen. Het wordt ook geleverd met een pakket van 100 filters, dus het is een dubbel koopje!

Leuk weetje: Melitta dankt zijn naam aan Melitta Bentz, de Duitse huisvrouw die het papieren koffiefilter uitvond en uiteindelijk overgietkoffiezetapparaten.

BIJENHUIS KERAMISCHE KOFFIEDRIPPER

Deze keramische koffiedruppelaar van Bee House is een goede keuze als je op zoek bent naar het beste. Dit pour-over koffiezetapparaat kan op uw theepot, mok of ander vat worden geplaatst. Het heeft een open ontwerp waarmee u het zetniveau kunt controleren zonder de druppelaar te hoeven verwijderen.

De grootste Bee House-druppelaar is ontworpen om genoeg koffie te bevatten om twee tot vier demitasse-kopjes (ongeveer zes tot twaalf ounces) te vullen, wat de perfecte hoeveelheid koffie is voor één.

YAMA OVERSCHOT KOFFIEZETTER

Tussen een roestvrijstalen permanent filter en hittebestendige kraag heeft de Yama Pour OverCoffee Maker een oplossing voor elk potentieel probleem met overgietkoffie.

Je koffie houdt warmte vast en neemt geen oude smaken op met de borosilicaatglazen bekerkaraf. Dit zorgt elke keer weer voor verse, heerlijke brouwsels. U kunt zes kopjes maken met dezelfde kan door het gaasfilter te verwijderen.

Elk van deze brouwers is met de hand gemaakt door meester-glasblazers, dus u weet dat u kwaliteit krijgt, en aangezien het bedrijf weet dat u uw koffiezetapparaat zo vaak zult gebruiken, stelt Yama individuele vervangende onderdelen beschikbaar voor uw gemak.

LHS SLOW DRIP KOFFIE METAAL OVERSCHEPFILTER

Verkrijgbaar in drie verschillende maten (één tot twee kopjes, één tot vier kopjes en 400 ml) is het LHS Overgietfilter een geweldige optie om te brouwen. Gemaakt met een metalen gaasfilter, de LHS is sterk, duurzaam en zorgt ervoor dat er geen ongewenste koffiedik in je kopje koffie terechtkomt. Vooral het extra fijne gaas aan de onderkant van het filter zorgt ervoor dat er geen vuil doorheen kan glippen.

De LHS heeft een brede bekerstandaard waardoor je het filter veilig kunt plaatsen. Het formaat is uniform en past over de meeste mokken met één kopje, evenals over sommige reisbekers en kantines. Bovendien is het ook super draagbaar en heel gemakkelijk schoon te maken – het is zelfs vaatwasmachinebestendig en wordt zelfs geleverd met een klein borsteltje om het filter schoon te maken!

MARANELLO CAFF HERBRUIKBARE KOFFIEZETAPPARAAT MET STANDAARD

Themaker van Maranello Caff combineert twee filters – een micro-mesh binnenlaag en een lasergesneden buitenlaag – om te zorgen voor een heldere kop koffie zonder papieren filter.

De 4-inch druppelaarsbasis kan op de meeste kopjes, mokken en karaffen worden geplaatst. Hij kan vier kopjes zetten en kan dus gebruikt worden om koffie te zetten voor één of meerdere personen.

Gemaakt met een solide metalen basis, je hoeft je geen zorgen te maken over wiebelen of breken. Het heeft ook een metalen handvat aan de bovenkant om het weggooien van je gronden een fluitje van een cent te maken. Opruimen is ook eenvoudig; je hoeft hem alleen maar op het bovenste rek van je vaatwasser te zetten.

YABANO ZWANENHALS KETEL EN OVERSCHEPFILTER

Bent u op zoek naar een filterloze schenktuit, maar heeft u ook een pot met zwanenhals nodig? Je hebt geluk! Yabano maakt een waterkoker en een overgietcombinatie die je alles geeft wat je nodig hebt om te brouwen, inclusief een kleine metalen schep.

De waterkoker zelf is elektrisch en heeft instelbare temperatuurinstellingen, waardoor je een temperatuurbereik hebt van 104 tot 100 C. Met de mogelijkheid om een hele waterkoker in ongeveer vier minuten op te warmen, maakt Yabano het overgieten zo efficiënt mogelijk.

Het metalen filter is stevig en past op een breed scala aan kopjes, mokken en kantines. Het is duurzaam, wat betekent dat het niet gemakkelijk zal breken, en het is ook gemakkelijk draagbaar en eenvoudig schoon te maken. Al met al is deze verpakte combinatie een topper in ons boek.

CHEMEX 8-KOPJES CLASSIC SERIE GLAS OVERSCHEPKOFFIEZETAPPARAAT

Misschien wil je je als een gekke koffiewetenschapper voelen wanneer je je ochtendkoffie zet. Als dat jouw vibe is, is de Classic Series van Chemex perfect voor jou. Dit glazen koffiezetapparaat zet acht koppen koffie in één keer. Het wordt ook geleverd met een leren stropdas en een gepolijste houten kraag.

Het is gemaakt van niet-poreus, hittebestendig borosilicaatglas. Het koffiezetapparaat kan direct op een gasvlam of een glazen kookplaat worden geplaatst om het warm te houden. U kunt het koffiezetapparaat het beste niet direct op een elektrische spoel plaatsen, omdat dit schade aan de kop met platte bodem kan veroorzaken.

HUISHOUDELIJKE OPLOSSINGEN OVERSCHEPKOFFIEZETAPPARAAT

Deze kit van Housewares Solutions geeft je alle apparatuur die je nodig hebt voor overgieten. Het overgietfilter heeft een strak design en is lasergesneden. Housewares biedt een herbruikbaar gaasfilter voor maximaal vier kopjes koffie. Het bevat ook een café van borosilicaatglas van 964 g.

Het filter is gemaakt van BPA-vrij 304 roestvrij staal en gaat vele jaren mee. U hoeft zich geen zorgen te maken dat er koffiedik in uw kopje komt. Het roestvrij staal behoudt ook de essentiële oliën, voedingsstoffen en smaak van de koffie.

MELITTA OVER-OVER BREWER

Als je groots wilt brouwen met een beperkt budget, zou je deze ook aan Melitta geven. De zeskops opgietbrouwer bevat een plastic kegel die BPA-vrij is en een glazen karaf. Hierdoor zet je in één keer grote hoeveelheden cafeïnerijke koffie voor je vrienden of jezelf.

De filterkegel kan in de vaatwasser worden gewassen (alleen bovenste rek), waardoor schoonmaken eenvoudig is. De filterkegel wordt geleverd met vijf filters en een koffieschep.

KALITA WAVE SERIE 185 BREWER

Als je gewoon voor twee wilt brouwen in plaats van voor een hele menigte, raden we je aan om de Kalita-golfserie/maat 185 te bekijken. Het belangrijkste verkoopargument van het Kalita-golfmodel is het golfpatroon op de binnenmuren. De platte bodem heeft 20 horizontale banden die boven het filter lopen. Dit helpt het koffiezetten te versnellen door het contact tussen het filter en de druppelaar te verminderen.

De Kalita wave brewer is gemaakt van Hasami Porselein. Dit traditionele porselein bestaat al meer dan 400 jaar. Het model is ook verkrijgbaar in metaal, glas, keramiek en zelfs metaal. Dus als je op zoek bent naar iets betrouwbaars en eenvoudigs, dan is de Kalita Wave een geweldige optie.

Belangrijk: we houden net zoveel van koffie als de volgende kenner, maar we geven ook om onze gezondheid. Meer dan vier kopjes ongefilterde koffie of vijf kopjes gefilterde koffie per dag kan een negatief effect hebben op uw LDL-cholesterolgehalte. Bovendien kan al die cafeïne je zenuwachtig maken. Alles met mate, zelfs koffie.

IS OVERSCHAT KOFFIE SMAAK VROLIJK?

Het hangt af van hoe je je koffie wilt, maar we denken eerlijk gezegd dat hoe je koffie meet en je bonen maalt vlak voordat je gaat zetten, meer impact heeft.

Liefhebbers van overgieten houden vol dat deze methode de beste is voor heerlijk smakende koffie, vooral als je geen papieren filter gebruikt. Het staat ter discussie of overgieten uw koffie beter laat smaken. Het is het beste om het zelf te testen.

Het is de moeite waard om de tijd te nemen om van uw koffiezetproces te genieten en een nieuwe manier te vinden om uw ochtend aangenamer te maken. Cafeïne wordt geassocieerd met uitzinnige ochtenden of stressvolle late nachten, dus de tijd nemen om het rustig aan te doen en van je koffie te genieten, is misschien precies wat de barista bestelde.

FEITEN OVER DE FILTERS

Sommige van de pour-over koffiezetapparaten die we in deze lijst hebben opgenomen, hebben een papieren filter nodig. Andere bevatten een herbruikbaar filter.

MAAKT HET FILTER EEN VERSCHIL?

Het korte antwoord is ja. Hoewel sommigen zweren dat je het verschil tussen koffie die met verschillende soorten filters is gezet niet echt kunt proeven, weet een doorgewinterde koffiedrinker dat, hoewel het subtiel kan zijn, het type koffiefilter dat je gebruikt de smaak van het brouwsel enigszins verandert.

Papieren filters worden waarschijnlijk het meest gebruikt en ze filteren de meeste natuurlijke koffieoliën en microgemalen eruit. Dit is geweldig omdat het alle bezinksel uit je koffie verwijdert, maar minder omdat je een kleinere, smaakvollere kop java krijgt. Aan de positieve kant, opruimen is eenvoudig, want alles wat je hoeft te doen is het hele ding – gronden en al – in de prullenbak te gooien. Helaas zal het om de paar maanden blijven inslaan van deze filters snel oplopen, dus zorg ervoor dat u dienovereenkomstig begroot.

Een herbruikbaar filter in uw overgietkoffiemachine is waarschijnlijk gemaakt van metaal. Metalen filters nemen geen koffieolie op en produceren een sterker brouwsel. De meeste gaasfilters zullen echter niet genoeg bezinksel uit uw kopje blokkeren om u een dikkere en rijker smakende drank te geven. Dat is goed nieuws als je van sterke koffie houdt, maar slecht nieuws als je niet dol bent op de textuur van micropoeder. Het kan een leven lang meegaan als u het regelmatig schoonmaakt en onderhoudt. Bovendien bespaart u een flinke som geld doordat u geen filters hoeft te kopen!

Doekfilters worden het minst gebruikt in Noord-Amerika. De geweven doek vangt al het koffiedik op zonder de koffieoliën te absorberen. Als je besluit om deze eens te proberen, zorg er dan voor dat je ze tussen de brouwsels wast. Ze gaan meestal een paar brouwsels mee voordat ze de oliën van eerdere brouwsels gaan vasthouden, maar meestal kun je ze tot 100 keer gebruiken voordat je in een nieuwe moet investeren.

VLAKKE BODEM Vs. KEGEL FILTERS

VLAKKE BODEM Vs KEGEL FILTERS

U moet het juiste koffiefilter kiezen voor uw pour over-koffiezetapparaat. Misschien ben je niet al te kieskeurig over je ochtendkoffie, en dit kleine detail maakt je niet zoveel uit – dat is helemaal goed. Maar als je vastbesloten bent om de best mogelijke schenkkoffie te maken, wil je zeker de verschillen tussen de twee noteren.

Volgens William Ristenpart, directeur van UC Davis Coffee Center, bepaalt de vorm van de filters hoeveel smaakextractie plaatsvindt. Water raakt een filter met platte bodem in het midden, verspreidt zich radiaal en verlaat het vervolgens via het midden. Bij een kegelfilter verspreidt het water zich echter niet zo veel. Het is echter mogelijk om de smaakextractie te veranderen door uw techniek te veranderen bij het gieten van het water.

Als het gaat om welke vorm je moet gebruiken, is het een kwestie van persoonlijke voorkeur, hoewel Ristenpart opmerkte dat conische filters meer bloemige, thee-achtige smaken produceren, en filters met een platte bodem de rooksmaken van koffie naar voren brengen. Maar koffiefilters hebben geen invloed op de smaak van je koffie. De echte factor die de smaak van je koffie bepaalt, zijn de bonen die je gebruikt.

DE MAKEN VAN EEN KOFFIEZETAPPARAAT

Niet alleen zaken als prijs, maat en filtertype spelen een rol bij het kopen van een opgietkoffiezetapparaat, maar ook het materiaal waarvan de koffiedruppelaar is gemaakt, is het overwegen waard.

Elke barista of serieuze koffieliefhebber heeft zijn redenen om te kiezen tussen keramische, glazen, plastic of keramische koffiedruppelaars. We zijn echter van mening dat het de moeite waard is om de tijd te nemen om elk materiaal te onderzoeken voordat u een beslissing neemt.

GLAS

PROS

  • Chemisch inert, dus het verandert de smaak van de koffie niet
  • Hiermee kunt u zien wat er aan de hand is en uw koffie bekijken terwijl deze wordt gezet

CONS

  • Glas is kwetsbaar en breekt gemakkelijk als het wordt verplaatst.

KERAMIEK

PROS

CONS

  • Meestal duurder

METAAL

PROS

CONS

  • Dit kan je koffie een metaalachtige smaak geven

PLASTIC

PROS

CONS

  • Materiaal hoeft mogelijk minder vaak te worden vervangen dan andere materialen

VOORDELEN VAN POUR-OVER

Als je ooit iemand hebt ontmoet die zijn overgiet regelmatig gebruikt, zul je merken dat ze waarschijnlijk een beetje geobsedeerd zijn door het brouwsel. Dat komt omdat dit brouwsel vrij uniek is in de koffiewereld. Het vereist wat meer oefening en finesse dan andere brouwmethoden, dus een kwalitatief afgewerkt brouwsel is niets om mee te spotten.

HOE HET WERKT

Je zult eerst alle apparatuur en benodigdheden moeten verzamelen. De sleutel tot succesvolle overgieten is precisie, dus u wilt niet beknibbelen op uw kit. Wat je nodig zult hebben:

  • Giet-over koffiezetapparaat naar keuze
  • Zwanenhalsketel (kookplaat of elektrisch, maar het moet een zwanenhals zijn)
  • Koffiebonen (hele koffiebonen, niet voorgemalen)
  • Een beker, beker of karaf

Als je alles hebt wat je nodig hebt, kun je het proces als volgt starten:

  1. Malen. Maal je bonen tot ze medium fijn tot medium grof zijn.
  2. Prep-filter (optioneel). Filters gemaakt van voorbevochtigd papier.
  3. Warm water.
  4. Instellen om te brouwen. Zet de overgiet en je kopje of karaf op je keukenweegschaal en voeg je koffiedik toe. Tarra de schaal.
  5. Bloei de gronden.

Om ze voor te bereiden op extractie, maakt u de grond zelfs licht nat. Wacht 30-45 seconden.

  • Giet het water. Giet het water langzaam van de buitenranden naar het midden. Controleer de schaal om te bepalen hoeveel water u gebruikt.
  • Smaak! Je kunt je brouwsel verbeteren door te noteren wat je wel of niet lekker vindt.
  • Het mooie van de pour-over is dat je zowat elke stap in het proces kunt veranderen. Elke kleine aanpassing kan een impact hebben op je uiteindelijke brouwsel. U heeft dus volledig vrij spel over het gehele proces. Het zal voelen alsof je iets unieks voor je smaakpapillen hebt gecreëerd als het eenmaal is geperfectioneerd.

    Bekijk dit artikel voor het volledige overzicht over hoe je je pour-over-spel kunt perfectioneren.

    HOE HET SMAAKT

    Overgietkoffie is het best te omschrijven als knapperig en schoon. Een delicaat brouwproces en papieren filters zorgen voor een lichte, complexe kop die de unieke kenmerken van je favoriete bonenvariëteiten benadrukt.

    Deze koffiesoorten zijn meestal lichter omdat ze niet de oliën van andere brouwmethoden bevatten. Ook is er geen extra druk voor diepere extractie. Wil je volle koffies met een rijk mondgevoel, dan moet je dit filter niet gebruiken.

    BROUWTIJD

    Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat de procedure voor het opschenken van koffie behoorlijk lang duurt. Hierdoor vraag je je misschien af hoe lang het duurt om de perfecte kop Joe te maken.

    De maalgraad van de koffie en de snelheid waarmee je de koffie schenkt, bepalen hoe snel deze zal zetten. De gemiddelde zettijd voor koffiemachines is echter ongeveer vier minuten.

    MUST-HAVE POUROVER KOFFIE-ACCESSOIRES

    Je hebt nog een paar hulpmiddelen nodig als je het meeste uit deze trendy koffiezetapparaten wilt halen, zoals we hierboven al zeiden.

    Hier zijn een paar van onze favoriete accessoires voor schenkkoffie.

    BONAVITA ELEKTRISCHE KETEL

    Een stevige waterkoker met zwanenhals is essentieel voor elk goed overgietkoffiezetapparaat. Bonavita biedt deze elektrische optie aan. Het apparaat verwarmt water snel op 1000 watt en heeft een automatische uitschakelfunctie voor het geval het per ongeluk wordt uitgeschakeld. Het is gemaakt van geborsteld roestvrij staal en BPA-vrij plastic, zodat het in elke moderne keuken past.

    OVERGIETEN VERGELIJKEN

    We krijgen vaak de vraag hoe koffiemachines met schenken zich verhouden tot andere tools voor thuisbrouwsel. We hebben veel artikelen die zich richten op deze verschillen. Geef hier echter een korte samenvatting, zodat u kunt bepalen of het maken van de overstap de juiste zet voor u is.

    DRIP KOFFIEZETAPPARAAT

    DRIP KOFFIEZETAPPARAAT

    Druppelmachines zijn de klassieke Amerikaanse manier om koffie te zetten. U zult waarschijnlijk in elk huis in de Verenigde Staten een infuusmachine vinden.

    Druppelbrouwers zijn snel, eenvoudig en handig. Ze kunnen vaak genoeg koffie zetten voor het hele huishouden zonder enige moeite. Wat u echter wint aan gebruiksgemak, verliest u mogelijk aan kwaliteitscontrole.

    Wat betekent dat? Met pour-over brewers heeft u volledige controle over uw brouwen. U regelt de watertemperatuur, de verzadiging van het koffiedik, de zetsnelheid en meer, terwijl u het zetvolume meestal alleen kunt wijzigen op een standaard druppelbrouwer. Hoewel, met al die kracht in een pour-over, komen er enkele offers op het gebied van efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid.

    FRANSE MEDIA

    Zowel de Franse pers als de overgiet zijn handmatige gereedschappen, dus beide zullen wat tijd en oefening vergen om te perfectioneren (hoewel de Franse pers naar onze mening de gemakkelijkere van de twee is). Dus het grootste deel van het geschil over welke de betere brouwer is tussen deze twee komt neer op smaakvoorkeur.

    Zoals u zult merken, vereisen meer populaire overgieten het gebruik van papieren filters. Deze filters kunnen worden gebruikt om je koffie een lichtere smaak en textuur te geven. Zo voorkom je dat er gruis of vuil in je koffie komt. Aan de andere kant hebben de meeste Franse persen ingebouwde filters van metaal, dus hun brouwsels hebben meestal zwaardere lichamen.

    Bovendien gebruik je fijnere gronden bij overgieten dan bij een Franse pers, dus het verschil in maalgraad heeft invloed op hoe en welke smaken worden geëxtraheerd.

    Wil je de volledige show-down zien? Lees verder.

    AEROPRESS

    AeroPress en pour-overs gebruiken beide papieren filters; een AeroPress gebruikte echter eerder druk dan zwaartekracht om te brouwen. Deze brouwsels zullen een vergelijkbaar mondgevoel hebben, maar hun smaak en sterkte zullen verschillen, met complexere profielen met de pour-over en intensere smaken met de AeroPress.

    AeroPress is de juiste keuze als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een geconcentreerd brouwsel te maken. Een overgiet daarentegen is de beste keuze als je op zoek bent naar iets waar je meer tijd aan kunt besteden om je perfecte brouwsel te maken.

    Als je meer vragen hebt, bekijk dan dit artikel.

    LANGZAAM VOOR UW PICK-ME-UP

    We hopen dat je het perfecte koffiezetapparaat vindt om je reis naar de ontspannende wereld van het koffiezetten te beginnen.

    Dankzij deze ouderwetse methode zul je snel je innerlijke zen-barista ontdekken, samen met een nieuwe manier om te vertragen en te genieten van je volgende kopje koffie.