Recept Voor Geroosterde Kastanjepraline Latte. Signatuur Drankje

Terwijl kastanjes roosteren boven een open vuur heerlijk is, laten wij de siroop van kastanjes het liefst besprenkelen met warme, dampende latte.

Sinds Starbucks Coffee Company in 2014 de kastanje-praline latte introduceerde in haar selectie van exclusieve dranken voor de feestdagen, is het drankje favoriet bij de klanten. Als jij iemand bent die verliefd is geworden op de seizoensdrank, dan hebben we goed nieuws voor je: je maakt het in een handomdraai in huis!

Dat is juist. Je kunt jezelf een reis besparen bij Starbucks en een paar dollar besparen door je eigen versie van dit drankje te maken. Probeer het en bedank ons later.

HOE MAAK JE THUIS EEN KASTANJE PRALINE LATTE

JE HEBT NODIG:

  • 3/4 kop warme melk
  • 1/4 kopje kastanjepralinésiroop
  • 1 1/2 kopje gezette koffie
  • 1/4 kopje warme opgeschuimde melk
  • Kaneel

HET PROCES

Stap 1

Begin met het zetten van je koffie; u wilt dat het warm en vers is. Een shot espresso is een betere keuze als je de voorkeur geeft aan iets sterkers met meer pit .

Stap 2:

Meng de warme melk met de kastanjesiroop in de mok. Roer tot een gladde massa. Voel je vrij om voor deze stap elke soort melk te gebruiken die je lekker vindt.

Je kunt ook kiezen voor amandel- of havermelk als je liever niet-zuivelmelk gebruikt. Het eindresultaat zal net zo romig en heerlijk zijn.

Stap 3:

Nu is het tijd om je koffie of espresso toe te voegen! Giet het langzaam in de mok, want we willen geen van onze kostbare cafeïne verliezen, en wees voorzichtig; het is nog steeds warm.

Stap 4

Gebruik vervolgens een draagbare melkopschuimer om 1/4 kopje warme melk op te schuimen. Blijf opschuimen tot het schuimig is of de hoeveelheid melk verdubbeld lijkt te zijn, en giet het dan in je mok.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Stap 5:

Maak het drankje af met een scheutje kaneel bovenop het schuim, en daar heb je ‘m: een huisgemaakte kastanje praline latte!

GENIETEN VAN!

Dit is misschien wel een van de eenvoudigste recepten die je moet volgen om je eigen versie van een kenmerkende Starbucks-drank te maken, en we hopen dat je er tot de laatste druppel van geniet.

Als je niet van kastanjes houdt, maar toch wilt genieten van een romige koffie met nootachtige smaak, kun je deze vervangen door hazelnootpralinésiroop. Het heeft een iets ander smaakprofiel, maar kan net zo lekker zijn.