5 Zelfgemaakte Koffielikeurrecepten

5 Verleidelijke Zelfgemaakte Koffielikeurrecepten Die Je Zullen Laten Buigen

Inhoud tonen:

Heb je van die dagen dat een shot cafeïne niet genoeg is? Een glas van je favoriete drank zal het ook niet doen.

Hier is een handige tip van iemand die er is geweest, waarom de twee niet combineren?

Omdat bijna elk probleem in het leven kan worden opgelost door cafeïnehoudende alcohol, zijn hier vijf zelfgemaakte koffielikeurrecepten om te genezen wat het ook is dat je scheelt.

GRATIS DOWNLOAD: 19 geweldige koffierecepten op één handige plek waarvan sommige niet online beschikbaar zijn. Grijp dit e-book met koffierecepten helemaal gratis! >>> KLIK HIER OM DE JOUW NU TE CLAIMEREN

1. Het Origineel: Zelfgemaakte Kahlua

Dit populaire Mexicaanse aanbod werd al in 1936 geïntroduceerd en is de meest bekende koffielikeur. Deze heerlijke drank, die is gemaakt van vier ingrediënten: rum, koffiebonen, suiker, vanillestokje en suiker, is gemakkelijk thuis te recreëren.

Dit is het belangrijkste ingrediënt voor de meeste koffiecocktails.

Wat Je Nodig Hebt

  • 4 kopjes kokend water
  • 2 kopjes donkerbruine suiker
  • 2 kopjes witte suiker
  • kopje oploskoffie
  • 1 vanillestokje
  • 3 kopjes wodka

Hoe Maak Je Het?

  1. Combineer de suikers in een kom. Voeg het kokende water toe aan de kom. Roer tot de suikers zijn opgelost, voeg de koffie toe en laat het mengsel afkoelen.
  2. Snijd het vanillestokje open, schraap de romige binnenkant eruit en voeg ze toe aan het afgekoelde mengsel in de kom.
  3. Meng de wodka door het mengsel. Roer voorzichtig.
  4. Giet de likeur in gesteriliseerde potten en sluit af.

Dit maakt het gemakkelijk om een geweldige kahlua-ijs of espresso-martini te maken.

2. Chocolade Espresso Likeur

Is originele Kahlua niet genoeg? Verhoog het een niveau met dit recept.

Deze zelfgemaakte koffielikeur vervangt espresso (dat is zelden een slecht idee!) en voegt een paar shots chocoladelikeur toe om de smaakpapillen echt te laten springen.

Probeer het te combineren met wodka en chocolademelk voor een beetje geluk in een glas.

Wat Je Nodig Hebt

  • 4 kopjes water
  • 2 kopjes donkerbruine suiker
  • 2 kopjes witte suiker
  • kopje gedroogde espresso
  • 2 vanillestokjes, in stukjes gesplitst en dan geschraapt
  • 3 kopjes wodka
  • 2 shots chocolade likeur

Hoe Maak Je Het?

  1. Voeg het water, de twee soorten suiker en de espresso toe aan een pan en verwarm op middelhoog vuur.
  2. Laten koken. Zet het vuur laag en laat een uur sudderen, af en toe roerend tot het mengsel stroperig wordt.
  3. Laat op laag vuur afkoelen voordat je de vanille, wodka en chocoladelikeur toevoegt.
  4. Doe het mengsel in een bewaarcontainer en laat het 3 4 weken rijpen. Roer het gedurende deze tijd regelmatig om.
  5. Sluit de likeur af in gesteriliseerde potten.

3. Gekruide Wodka-koffielikeur

3 Gekruide Wodkakoffielikeur

Voeg een paar kruiden toe aan je koffielikeur om er de perfecte winterwarmer van te maken.

Dit recept is een geweldige traktatie bij koud weer of een zelfgemaakt kerstcadeau. Het bevat kaneel en kruidnagel.

Je kunt het toevoegen aan een moddercake of aan warme chocolademelk voor een serieuze verwennerij.

Het lekkerst bij een knapperend haardvuur.

Wat Je Nodig Hebt

  • 2 kopjes water
  • 2 kopjes basterdsuiker
  • 200 g koffiebonen
  • 1 vanillestokje, gesneden en geschraapt
  • 700 ml wodka
  • 3 kaneelstokjes
  • 15 kruidnagels

Hoe Maak Je Het?

  1. Laat de wodka, koffiebonen en vanille een week trekken in een afgesloten bakje. Schud af en toe gedurende deze tijd.
  2. Zeef het mengsel met behulp van een zeef. De koffiebonen en kruiden kunt u eventueel reserveren voor decoratieve doeleinden.
  3. Meng de suiker en het water in een pannetje. Roer op hoog vuur.
  4. Breng het suikerwater aan de kook, voeg de gezeefde wodka toe, haal van het vuur en laat afkoelen.
  5. Sluit de potten af met de likeur.

4. Irish Cream Coffee Likeur

Koffielikeuren kunnen in alle klimaten worden genoten, van de hete Mexicaanse hitte tot de koele Ierse vochtigheid.

Dit recept combineert Ierse whisky met slagroom en gezoete gecondenseerde melk voor een serieus rijke basis.

Voeg daar een beetje koffie, wat cacao en een vleugje vanille aan toe, en je hebt iets heerlijks dat dicht bij een milkshake voor volwassenen ligt. Als je avontuurlijk bent, voeg het dan toe aan je Irish coffee-recept!

Wat Je Nodig Hebt

  • 1 kopje zware room
  • 1 tl cacaopoeder (kan eventueel vervangen worden door 2 tl chocoladesiroop)
  • 1 tl oploskoffie korrels
  • 1 tot 1 kop Ierse whisky
  • 1 tl vanille-extract
  • 397 g gezoete gecondenseerde melk
  • een aeropress

Hoe Maak Je Het?

  1. Meng oploskoffie, cacaopoeder en 1 eetlepel room tot alles is opgelost.
  2. Roer langzaam de rest van de room erdoor.
  3. Voeg de whisky, vanille en gecondenseerde melk toe en klop tot het volledig gemengd is.
  4. Giet het mengsel in een luchtdichte bak en bewaar in de koelkast. Het moet ongeveer 2 weken houdbaar zijn.

5. Wodka Met Koffie-infusie

Klinkt al het bovenstaande gewoon als kieskeurige manieren om je kostbare koffie en drank te verdunnen en te bedekken?

Dit is misschien wel het juiste recept voor koffielikeur.

Een infusie met twee ingrediënten kan als een recept worden beschouwd.

Week koffiebonen in wodka, en misschien jezelf in een warm bad terwijl je bezig bent, en voel al je zorgen wegsmelten.

Hoe Maak Je Het?

  1. Meng de koffiebonen en wodka in een schone glazen container en laat vier dagen staan, terwijl je af en toe schudt.
  2. Zeef de koffiebonen en geniet!

Laatste Gedachten

En daar heb je het, vijf verschillende manieren om twee onafhankelijk heerlijke dingen te nemen en ze te combineren tot meer dan de som der delen.

Neem dit als uitgangspunt en ga nog creatiever aan de slag met additieven. Ik weet wat ik ga doen tijdens het volgende regenachtige weekend!

Deel deze lijst met vrienden als je het leuk vond.