Hoe Een Glazen Kookplaat Te Beschermen Tegen Gietijzeren Potten En Pannen?

Kachels met glazen blad kunnen een mooie aanvulling zijn op uw keuken. Deze kookplaat ziet er veel beter uit dan een traditionele kachel. Het heeft een glad, glanzend en elegant oppervlak. Het oppervlak van deze kookplaat kan echter erg moeilijk te hanteren zijn, vooral wanneer u werkt met zware kookgerei zoals gietijzer.

Hoewel gietijzer geweldig werkt voor gezonde recepten, is er nog steeds een punt van zorg als je het op je glazen fornuis gebruikt. In dit artikel wil ik graag enkele meest efficiënte oplossingen delen over het beschermen van een glazen kachel tegen gietijzer. U vindt er ook nuttige informatie over het onderwerp. Hopelijk helpt alle volgende informatie u om uw sympathieke kachel te beschermen tegen onverwachte schade. Blijf scrollen voor meer informatie.

Kachel Met Glazen Blad

Kachels met glazen blad zijn een elektrische kookplaat met een vlak glazen kookoppervlak. Het kan uw keuken een frisse, moderne en stijlvolle uitstraling geven. Glazen kookplaten kunnen worden gecombineerd met roestvrijstalen apparatuur of kale bakstenen muren in zwart of wit.

Bovendien is dit type kookplaat sterk genoeg om extreme hitteveranderingen aan te kunnen zonder enige vorm van breken. Een glazen kookplaat heeft echter ook nadelen zoals de beperking van je kookmogelijkheden met een aantal specifieke gereedschappen.

Voordelen van een fornuis met glazen blad

  • Kachels met glazen blad hebben een glad oppervlak waardoor uw keuken er strak en modern uitziet.
  • Deze kookplaten zijn gemakkelijker schoon te maken, omdat ze slechts af en toe schoongeveegd hoeven te worden.
  • Het vlakke oppervlak van een glazen kookplaat kan een geweldige manier zijn om meer aanrechtruimte toe te voegen in een kleine keuken.
  • De omringende oppervlakken van de kookplaat blijven tijdens het koken koel.

Nadelen van een fornuis met glazen blad

  • De glazen kookplaten kosten meer dan standaard elektrische kachels met onbedekte branderspoelen.
  • Glazen kookplaten kunnen niet worden schoongemaakt met een gewone reiniger, omdat dit schade aan het glasoppervlak kan veroorzaken.
  • Pas op met zware pannen, potten, koekenpannen en bakplaten op uw glazen kookplaat. Deze zware voorwerpen kunnen glas beschadigen, breken of breken als ze per ongeluk op de glazen kookplaat vallen.
  • De vervanging van de Glass Top Stove kan ook moeilijk en duur zijn.

Gietijzeren Kookgerei

Gietijzeren Kookgerei

Gietijzeren potten, pannen en ander kookgerei zijn al eeuwenlang populair. Gietijzeren potten en pannen zijn sterk, duurzaam, goed warmtegeleidend en bevatten geen schadelijke chemicaliën. Gietijzeren kookgerei kan worden gebruikt voor bruinen, bakken, aanbraden en aanbraden op hoge temperatuur.

Bovendien is het vrij eenvoudig om met de juiste kruiden een natuurlijke antiaanbaklaag op de gietijzeren koekenpan op te bouwen. Gietijzeren kookgerei kan moeilijk schoon te maken zijn, omdat het niet met zeep en de vaatwasser kan worden afgewassen. Een goede kruiden kan het echter gemakkelijker maken om gietijzeren pannen en koekenpannen schoon te maken.

Cokes Met Gietijzer Op De Kachel Met Glas

Gietijzer kan worden gebruikt op een fornuis met glazen blad. Dit is een van de meest populaire vragen van de afgelopen tijd. Het korte antwoord is ja. Het gebruik van gietijzer op een fornuis met glazen blad is absoluut prima als je het met de juiste zorg kunt gebruiken. Gietijzeren kookgerei kan op een glazen fornuis worden gebruikt als u deze dingen in gedachten houdt.

Als u bijvoorbeeld een gietijzeren pan op het glazen blad verwarmt, begint u met de hitte op een lagere temperatuur. Verhoog vervolgens het vuur geleidelijk tot de pan warm is. Als het voldoende is opgewarmd, kun je beginnen met koken. Het is belangrijk dat je de pan van de warmtebron haalt zodra je klaar bent met koken. Als u de hete gietijzeren pan op uw glazen fornuis laat staan, kan het oppervlak blijvend beschadigd raken.

Gietijzer Is Niet Toegestaan Op Kachels Met Glazen Blad.

Een van de grote nadelen van glazen kookplaten is dat het oppervlak gemakkelijk wordt bekrast door kookgerei. Het wordt aanbevolen om geen enkel type kookgerei op uw Glass Stovetop te gebruiken, zoals steengoed, glas of gietijzer. Gietijzeren kookgerei is niet toegestaan op uw Glass Top Stovetop. Lees verder voor meer informatie.

  • Zwaar gewicht van het gietijzer

Het grootste gevaar van het gebruik van gietijzeren pannen of koekenpannen op de glazen kookplaat is dat het veel zwaarder is dan enig ander modern kookgerei. De pot wordt nog moeilijker op te tillen als je er soepen, stoofschotels en water aan toevoegt. Glazen kookplaten kunnen nog steeds beschadigd of gebarsten worden door te hard te duwen.

  • Grootte van de gietijzeren pannen of potten

Gietijzeren kookgerei moet worden vermeden, daarom raden fabrikanten van glazen kookplaten ten zeerste aan om gietijzeren kookgerei te vermijden. Door zijn grote formaat verdeelt de pan de warmte niet gelijkmatig waardoor de kooktijden toenemen. Bovendien houdt een grote gietijzeren pan warmte vast onder het kookgerei, wat de levensduur van de elementen verkort of het oppervlak van de kookplaat kan beschadigen.

  • Ongelijke bodem en omwikkelde bodem van pan

Glazen kookplaten zijn ontworpen voor kookgerei met een platte bodem, waardoor ze gelijkmatig en goed kunnen worden verwarmd. Gietijzeren koekenpannen of pannen hebben een ongelijkmatige bodem die krassen op uw kookplaat kan veroorzaken. Gedurende de levensduur van de gietijzeren stukken kan de bodem soms licht wikkelen. Bij andere kookplaten is dit geen probleem, maar bij gebruik van een glasplaat kan dit problemen geven.

  • Ruwe afwerking

Gietijzeren kookgerei kan door de ruwe afwerking gemakkelijk krassen maken op keramische en glazen oppervlakken. Ze zijn niet veilig te gebruiken op glazen kookplaten en kunnen schade veroorzaken. Geëmailleerde gietijzeren kookstukken kunnen echter geweldig zijn om te gebruiken op de keramische of glazen kachels. Geëmailleerd kookgerei kan echter bij te lang gebruik schade aan de branderelementen veroorzaken.

  • Kruiden van gietijzer

Gietijzeren kookgerei moet worden gekruid om een antiaanbaklaag te krijgen. Glazen kookplaten werken niet goed met de olieachtige antiaanbaklaag op de pannen. Bij verhitting kan de olie op de bodem van de pan gemakkelijk verkolen, wat een verbrande zwarte vlek op je fornuis kan achterlaten.

Dus, Hoe De Kachel Met Glas Te Beschermen Tegen Gietijzer?

U bent zich terdege bewust van de gevaren die gepaard gaan met het gebruik van gietijzeren kookgerei op glazen kookplaten. Laten we eens kijken naar de volgende opties om die risico’s te verminderen en uw glazen kookplaat van gietijzer te beschermen.

Was Eerst Je Gietijzeren Kookgerei

Schone olie en andere resten van de koekenpan en gietijzeren pan is noodzakelijk. Deze oliën en andere materialen kunnen verkoling of zwarte vlekken op uw glas veroorzaken. Gietijzeren kookgerei moet na elk gebruik worden schoongemaakt en gewassen om deze onverwachte vlekken te voorkomen. Gebruik een mild afwasmiddel en een spons om de buitenkant en binnenkant van de pan schoon te maken. Laat je pan goed aan de lucht drogen voordat je hem op je kookplaat zet.

Kies Voor Gietijzeren Kookgerei Met Gladde Bodem

Zorg ervoor dat uw pot of pan schoon is en vrij van schilfers of scheuren die krassen op het glas kunnen veroorzaken. Voel ook aan de onderkant van het kookgerei om er zeker van te zijn of het glad is of niet. Als er oneffenheden of ruwe randen in uw kookgerei zitten, moet u deze zo snel mogelijk vervangen.

Schuif Een Gietijzeren Koekenpan Niet Op Een Fornuis Met Glazen Blad

Gietijzeren koekenpannen zijn zware stukken kookgerei en kunnen scheuren in uw bovenste fornuis veroorzaken. Je moet dus heel voorzichtig zijn om je gietijzeren kookgerei niet op het glazen oppervlak te laten vallen. De kookplaat kan beschadigd raken als de pan wordt gesleept of verplaatst. Zorg ervoor dat u tijdens het gebruik van de kookplaat met glazen bovenkant niet in uw gietijzeren koekenpan schuift. Til in plaats daarvan de handgreep met beide handen op, hierdoor kunt u uw pan veilig verplaatsen.

Gietijzeren Pannen Die Passen Bij De Grootte Van Uw Fornuis

Gietijzeren potten en pannen moeten altijd worden gebruikt in overeenstemming met de afmetingen van de kookplaat. De aanbevolen potmaat voor de kachel met glazen blad is niet meer dan 1 of 2 inch groter dan de brander. Met je kookplaat uitgeschakeld, gebruik een meetlint om te controleren hoe breed je hoofdbrander is. Controleer tegelijkertijd de diameter van je gietijzeren koekenpan of pan om te zien of deze comfortabel op het fornuis past.

Kachels met glazen blad: warmteverspreiders zijn een geweldige optie

Warmtediffusor voor glazen kookplaten is een betaalbare en algemeen beschikbare oplossing om uw gietijzeren kookgerei te gebruiken zonder uw glas te beschadigen. Het helpt om de hoeveelheid warmte te regelen die van de brander naar de pan of pot gaat. Je plaatst de diffuser eenvoudig tussen de brander en de gietijzeren pan om onverwachte risico’s uit te sluiten.

Gebruik Alleen Gietijzeren Kookgerei Van Hoge Kwaliteit

Gietijzeren kookgerei van laagwaardig gietijzer kan schade aan uw glazen fornuis veroorzaken. Wanneer u kookt op uw glasplaatfornuis, zorg er dan voor dat u gietijzeren potten en pannen van hoge kwaliteit gebruikt. Gietijzeren kookgerei van hogere kwaliteit heeft meestal een gladdere afwerking met minder puntige bramen. Gebruik bovendien nooit oud en smerig gietijzeren kookgerei, omdat het waarschijnlijker is dat het ruw en vervormd is.

Handige Tips En Trucs Om Uw Kachel Met Glazen Blad Zo Goed Mogelijk Te Onderhouden

Glazen kookplaten hebben meer zorg en aandacht nodig dan traditionele kookplaten. Dit zijn enkele van de belangrijkste tips en trucs om u te helpen uw kookplaat te onderhouden. Blijf lezen om meer te weten.

  • Zorg ervoor dat het oppervlak van de kachel schoon is wanneer deze niet in gebruik is.
  • U kunt beschermende kookkussens gebruiken voor kachels met glazen blad om de kachel te beschermen wanneer deze niet in gebruik is.
  • Suikerhoudende ingrediënten kunnen morsen op uw kookplaat veroorzaken. Omdat een suikerhoudend ingrediënt je favoriete kookplaat kan verkleuren, waardoor er gelige vlekken achterblijven die bijna niet te verwijderen zijn.
  • Zet tijdens het koken geen roergerei op een hete kookplaat. Deze gebruiksvoorwerpen kunnen sporen achterlaten op de kookplaat, wat kan leiden tot meer schoonmaakwerk.
  • Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of metalen schuurmiddelen die ongewenste krassen op uw kookplaat kunnen veroorzaken.
  • Het is ook belangrijk om geen reinigingsmiddel te gebruiken dat ammoniak bevat, zoals glasreinigers. Deze reiniger kan strepen achterlaten op je oppervlak als het wordt verwarmd.

Eindoordeel

Nu weet u hoe u een kachel met glazen blad kunt beschermen tegen gietijzer. Het enige dat u nodig hebt, is deze oplossingen te volgen, samen met de trucs die ik boven de post heb toegevoegd om uw glazen kookplaat veilig te houden. Het is altijd het beste om de handleiding van de fabrikant te raadplegen, zodat u goed voor uw favoriete glaskachel kunt zorgen. U kunt uw kookplaat nog steeds gebruiken als deze is bekrast. Het is het beste om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van de kachel als deze gebarsten is.