Hoe Lang Moet Je Cold Brew Koffie Trekken?
Inhoud tonen:

Als je niet weet hoe lang je koud moet zetten, zul je merken dat je een koffie hebt die bitter of bitter is . Als u de koude zettijd niet goed krijgt, krijgt uw koffie niet die heerlijke smaak die we allemaal kennen en waar we van houden.

Een Snellere Methode: 8-12 Uur

Strategie nummer één is voor alle ongeduldige mensen die er zijn ! Je kunt je koffie tussen de 8 en 12 uur trekken als je haast hebt of vergeet je koude brouwsel te bereiden voordat het te koud wordt. Dit is de beste keuze voor drip-koffiesystemen en er zijn veel opties.

De smaak en body van je cold brew worden beïnvloed door de koffiebonen die je gebruikt. Neem dit voorbeeld:

Espressobonen zijn de ideale keuze voor cold brew-concentraat, maar als je van plan bent om het zwart te drinken, wil je filterbonen gebruiken.

De juiste bonen geven je meer smaak. Die rijke en robuuste smaak krijg je echter niet als je ze langere tijd niet laat trekken. Meer tips voor cold brewing vind je in onze gids voor cold brew coffee.

Druppelsysteem

Je hebt pech als je alle video’s van immersie-brouwmethoden of franse persen hebt gezien. Je hebt gewoon niet genoeg tijd om met deze methoden te brouwen, omdat ze een langere periode nodig hebben om de juiste hoeveelheid smaak en cafeïne te extraheren.

Bekijk onze handleiding voor het maken van cold brew met een Aeropress:

Hoe De Juiste Verhouding Te Krijgen?

Veel mensen geloven dat cold brew koffie sterker smaakt dan koffie die voor een kortere tijd is gedrenkt. Dit is echter niet altijd waar. Dus een van de belangrijkste factoren bij het maken van cold brew is het kennen van de juiste verhouding.

Gebruik voor een sterkere smaak minder water voor koffie bij het trekken van uw koude brouwsel. Dit is een betere strategie dan proberen het langer te laten weken.

Als u zich door het brouwproces haast, kunt u overwegen om een verhouding van 1:2 koffie tot water te gebruiken bij het drinken van uw koude brouwsel. Je krijgt een bittere smaak als je je koffie minder lang laat trekken.

Een Langere Methode: 18 Uur

Elke zichzelf respecterende koffie-expert zou aanraden om je koude brouwsel ongeveer 18 uur te laten trekken, omdat dit je niet alleen een sterkere, maar ook een veel robuustere smaak zal geven. Als je je gemalen koffie onderdompelt met een Franse pers, een glazen pot of een van de andere populaire methoden, kun je niet alle subtiele smaken uit de bonen halen.

Cold brew heeft meer gezondheidsvoordelen dan gewone hete koffie of ijskoffie. Cold brew heeft de voorkeur boven ijskoffie, omdat het gemakkelijker te verteren is en gemakkelijker voor de maag. Hoewel sommige koffiesoorten brandend maagzuur kunnen veroorzaken, merken veel koffiedrinkers dat het langzame brouwproces dit ongemak vermindert.

Gebruik een Franse pers om koud te zetten

Hoe Lang Is Te Lang?

Je zou kunnen denken dat cold brew beter is als het in een langzamer fornuis is gemaakt. Dit is niet altijd waar. Je loopt het risico cold brew te lang te laten trekken als je niet het juiste moment weet.

Laat de koffie niet langer dan 24 uur op kamertemperatuur staan . De gemalen koffie wordt weer bitter en de koffie krijgt een houtachtige of stoffige smaak.

Je zou langer kunnen trekken als je het koude brouwsel in de koelkast zet . Door de koude temperatuur zal het extractieproces vertragen, wat resulteert in een langere steile tijd van wel 20-24 uur.

We raden ook aan om je koude brouwsel in ten minste 7-10 dagen te drinken. Als je het te lang in de koelkast laat staan zonder te drinken, wordt het slecht.

Bekijk onze DIY Mason Jar cold brew-gids:

Laatste Gedachten

Er zijn twee opties. Voor de ongeduldige is er een snellere methode, en voor degenen die weten hoe te wachten, is een langere methode de SLEUTEL.

Jij kunt de rest doen!

FAQ

Waarom Is Cold Brew Zo Duur?

Cold brew koffie is duurder dan gewone warm gezette koffie omdat er twee keer zoveel koffie voor nodig is. Omdat er geen warmte bij komt kijken, heeft cold brew meer koffie nodig om de juiste smaak en het juiste effect te krijgen.

Moet Je Cold Brew Laten Trekken?

Wanneer u de koffie begint te trekken, roert u deze door. U wilt er zeker van zijn dat het water alle gronden bedekt, maar u wilt nooit het proces onderbreken om in het midden te roeren. Dit kan ertoe leiden dat de gronden te samengedrukt worden, waardoor niet alle heerlijke smaken vrijkomen.

Hoe Kun Je Cold Brew Lekkerder Maken?

Er zijn veel manieren om cold brew koffie zoet te maken, maar dit moet allemaal gebeuren nadat het weekproces is voltooid. Gecondenseerde gezoete room, suiker, room en een scala aan smaaksiropen kunnen worden toegevoegd aan uw cold brew koffie. Lees meer over het zoeten van cold brew koffie.