Hoe Linzen In Rijstkoker Te Koken Stap Voor Stap Proces

De gemakkelijkste en meest efficiënte manier om linzen te koken, is door een rijstkoker of stomer te gebruiken. Volg gewoon deze eenvoudige stappen om je favoriete rijstkoker-linzenrecept te bereiden zonder veel meer moeite.

Ingrediënten die je nodig hebt

Voordat je begint met koken, is er een lijst met enkele ingrediënten die je nodig hebt om je gerecht compleet te maken.

  • 1 kopje gedroogde linzen groen of bruin)
  • 2 kopjes koud water
  • Zeef of vergiet
  • Houten lepel
  • Een schone container of kom

Om je Linzen op smaak te brengen met de volgende ingrediënten:

  • Zout naar jouw voorkeur
  • Extra vierge olijfolie, zonnebloemolie 1 eetlepel
  • 1/8 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Kurkumapoeder eetlepel
  • Optioneel: 1/2 theelepel of 1/4 theelepel vers gehakte kruiden
  • Chilipoeder eetlepel

Stap 1: Spoel De Linzen Af

In het begin is het noodzakelijk om de linzen goed te wassen met koud water. Doe de linzen in een zeef in de gootsteen en spoel ze met de handen af tot ze vuilvrij lijken. Draai het water dicht en schud de zeef voorzichtig totdat het overtollige water eruit is gelopen.

Week linzen niet voordat je ze kookt. De meeste gedroogde bonen en andere gedroogde peulvruchten moeten een tijdje worden geweekt om ze zacht te maken. Dit helpt bij het elimineren van sommige verbindingen die maagklachten kunnen veroorzaken. Linzen worden echter niet aanbevolen om vooraf te weken, omdat ze papperig worden als je ze laat weken.

Stap-2: Kruid De Linzen

Haal vervolgens je schone linzen uit het vergiet en doe ze in een schone kom. Voeg alle ingrediënten toe, zoals olijfolie of zonnebloemolie, zout, kurkumapoeder, chilipoeder en gemalen zwarte peper. Meng alle ingrediënten goed met je hand of je kunt een houten lepel gebruiken om de taak te voltooien. Alle linzen moeten goed bedekt zijn met kruiden. Je linzen zijn klaar om te koken zodra dit is voltooid.

Stap-3: Begin Met Koken

  • Plaats de binnenpan in de pan en giet de linzen in de pan.
  • Voeg de juiste hoeveelheid water toe aan de linzen.
  • Draai het deksel van het fornuis dicht en druk op de kookknop.
  • Laat het ongeveer 30 minuten koken om fouten te voorkomen.
  • Open na 15 minuten het deksel en roer opnieuw met een houten lepel.
  • Wacht tot de kookschakelaar automatisch op Warm wordt gezet, wat betekent dat het koken klaar is.
  • Nadat ze klaar zijn met koken, laat je de linzen nog vijf minuten afkoelen in de pan.
  • Gebruik een houten lepel om de linzen te roeren.
  • Doe de linzen in een kom. Serveer ze warm. Je kunt je favoriete linzen versieren met korianderblaadjes.

Zo maken we rode linzen rijstkokers in onze keuken. Dit recept is beschikbaar om te proberen.

[mv_create key=5 cm thumbnail=

Traditionele Manier Om De Linzen Te Koken

Linzen koken is de meest gebruikte methode. Hiervoor heb je een fornuis, een pan en water nodig. Het recept vind je hieronder.

Je hebt deze items nodig om dit klassieke recept te maken

  • 1 kop gedroogde linzen groen of bruin)
  • 2 kopjes koud gezuiverd water
  • Maatbekers
  • Kleine kookpot en
  • Vergiet
  • Zout

Stap 1

Giet eerst 1 kopje gedroogde linzen op een helder, vlak oppervlak. Pluk door de linzen en sorteer alle stukjes aarde, rotsen of ander puin terwijl je erover rent.

Stap 2

Was de linzen met kraanwater om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van vuil. U kunt voor deze stap een zeef of een kleine kom gebruiken. Giet het water zo veel mogelijk weg.

Stap 3

Voeg de linzen toe aan een kleine steelpan. Bedek de pot met een deksel en breng hem naar het fornuis.

Stap 4

Zet de pan op het fornuis en begin met koken op middelhoog vuur. Zodra het water begint te koken en snel kookt, zet u het vuur lager totdat het water zachtjes suddert.

Stap-5

Laat de linzen afgedekt koken tot ze gaar zijn. Zorg ervoor dat u uw linzen in de gaten houdt terwijl ze koken. Voeg indien nodig meer water toe tijdens de kooktijd. Zorg ervoor dat je genoeg water toevoegt om de linzen te bedekken.

Let op: oudere linzen hebben mogelijk de langste kooktijd.

Stap-6

Gebruik een vork en haal een paar linzen uit de pan om hun textuur en malsheid te controleren. Als ze stevig en zacht maar niet knapperig zijn, zijn ze klaar. Als je linzen nog steeds niet klaar zijn, wacht dan 5 minuten langer voordat je nog een test doet.

Stap-7

Voeg zout (volgens uw test) en zure ingrediënten zoals citroensap of azijn toe als het koken klaar is. Je kunt ook kruiden toevoegen zoals kerriepoeder, gemalen komijn en knoflook, chilipeper of cayennepeper, maar ook kruiden zoals koriander of peterselie.

Tips

  • Je gekookte linzen kunnen worden toegevoegd aan soepen of salades.
  • Je kunt de gekookte linzen zelfs gemiddeld een week in de koelkast bewaren.
  • Bak een teentje knoflook in olijfolie in een kleine koekenpan om de smaak te versterken. De gebruinde knoflook moet worden toegevoegd aan de rijstkoker met de extra vierge olie.

Laatste woorden

Het is altijd een goed idee om je linzenrecept aan te passen. Om het gerecht lekkerder te maken, kun je groenten zoals aardappelen, wortelen of broccoli toevoegen. Om je gerecht gezonder te maken, kun je in plaats van water ook groentebouillon of kippenbouillon gebruiken.