Puerto Ricaanse Koffie Het Beste Brouwsel Dat Je Nog Nooit Hebt Gehad?

Puerto Ricaanse Koffie. Het Beste Dat Je Nog Nooit Hebt Gehad

Rijke, vulkanische grond. Klimaat. Hoogte.

Puerto Rico is misschien niet zo beroemd als zijn Colombiaanse neef in de koffiewereld, maar het interieur biedt een vruchtbare en ideale plek om koffieplanten te kweken.

Ben je dol op het proberen van unieke koffies van over de hele wereld? Atlas Coffee Club bezorgt een wereldtour koffie aan je deur. Ontvang 50% korting op je eerste box door hier te klikken

Koffie is niet langer een exporttopseller uit Puerto Rico vanwege de hoge productiekosten en politieke instabiliteit. Dit kan verklaren waarom zoveel mensen nog nooit een kopje koffie hebben geprobeerd.

Een blik: de beste Puerto Ricaanse koffie

Korte samenvatting: Beste Puerto Ricaanse koffie

Bekijk De Koffieproductie In Puerto Rico

Er was een tijd dat Puerto Rico misschien wel de beste koffie ter wereld produceerde. Tegen het einde van de negentiende eeuw was Puerto Rico zelfs de zesde grootste exporteur van koffie ter wereld.

Vanwege grote stormen, bewolking, schaarse arbeidskrachten en andere problemen buiten de controle van de regio, daalde de koffieproductie in Puerto Rico decennialang.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Dat wil niet zeggen dat de kwaliteit van de koffie uit Puerto Ricos onherkenbaar achteruit is gegaan of dat het niet langer gemakkelijk is om een authentieke tas voor jezelf te bemachtigen. Dit gebied is Amerika’s grootste koffieproducent en overtreft Hawaï.

Toen de productie uiteindelijk de andere kant op ging en zelfs begon toe te nemen, verwoestte orkaan Maria het gebied. Deze ramp had ook gevolgen voor de koffieoogst in Puerto Rico. Dit was niet de eerste keer dat orkanen de koffieproductie van Puerto Rico troffen.

Hoewel de koffieoogst in Puerto Rico is afgenomen, is er een sterke beweging om het te herbouwen en zijn oude glorie te herstellen.

Beste Puerto Ricaanse Koffie

Ondanks het feit dat de export van Puerto Ricaanse koffie kleiner is, kun je nog steeds een kopje echte, 100% authentieke Puerto Ricaanse koffie krijgen. Laten we eens kijken naar enkele van de beschikbare topmerken.

Alto Grande, algemeen erkend als premium koffie en de koffie van Popes & Kings, is een van de meest bekende koffiesoorten ter wereld. Het is een hoofdbestanddeel van Puerto Rico sinds het begin van de negentiende eeuw.

Alto Grande classificeert als een harde boon, en de Arabische bomen die het produceren, leveren slechts één pond koffie per jaar op. Hoewel de productie beperkt is, is de kwaliteit van het hoogste niveau.

Experts op het gebied van profilering prijzen Alto Grande-koffie aan als een zeldzame en exotische koffie met een volle ondertoon van chocolade en een zoet, scherp aroma.

Alto Grande koffie heeft een lage zuurgraad en kwalificeert als medium branding. Het is bijna onmogelijk om met deze fijne maling een slechte koffie te zetten. Voor een heerlijk, smeuïg brouwsel met een aangename smaak raden we een Franse pers aan.

Alto Grandes-koffie is nog steeds een goede keuze, ook al is de kwaliteit misschien lager dan in zijn beste jaren.

Net als Alto Grande is Cafe Yaucono een van de meest herkenbare namen die er zijn als het gaat om Puerto Ricaanse koffie. Het merk werd in 1914 opgericht door Tomas Prado.

Cafe Yaucono is een gedurfd, vol gebraad. De smaak is zijdezacht en uitgebalanceerd, terwijl de fijngemalen bonen zorgen voor een sterk brouwsel. Het smaakprofiel is geclassificeerd als medium.

Deze koffie met een lage zuurgraad staat bekend om zijn frisheid en mist de bitterheid die vaak de ondergang is van veel andere bonen.

Veel van degenen die van Cafe Yaucono-koffie houden, zweren bij het brouwen in een Moka-pot voor maximale smaak en body. Een heerlijk smakend brouwsel kan nog steeds worden gemaakt met druppelaars.

Cafe Yaucono koffie is ook verkrijgbaar in cafeïnevrij, instant en espresso.

Cafe Lareno bestaat pas sinds 1989. Dit lijkt misschien een beetje traag in vergelijking met de andere cafés in de omgeving, maar laat je niet ontmoedigen. Fans van Cafe Lareno koffie zweren erbij en beweren dat het de beste koffie is die ze ooit hebben gehad. Natuurlijk is de smaak objectief, maar de populariteit en lof zijn onmogelijk te negeren.

Deze bonen komen uit de bergen van Lares net ten noorden van Yauco, een zeer gerespecteerd teeltgebied. De bergen van Lares, die op bepaalde plaatsen een hoogte van ongeveer 1200 meter kunnen bereiken, zijn hoger dan de meeste Puerto Ricaanse plantages.

Cafe Lareno koffie is mild van zuurgraad en heeft een chocoladesmaak met hints van karamel. Het is zacht en gemakkelijk te drinken, zonder bitterheid. Je hoeft geen koffiesnob of kenner te zijn om deze boon te waarderen.

Cafe Larenos-koffie is vergeleken met Hawaiiaanse Kona. Dit is een groot compliment!

Als je op zoek bent naar sterk en gedurfd, maar niet overweldigend, dan wil je waarschijnlijk Cafe Larenos-koffie proberen.

Al meer dan 20 jaar brengt de familie Ruperto Rodriguez dit voortreffelijke gebraad naar hun klanten. Deze koffie is een goede keuze als je van een meer genuanceerde smaak houdt.

Deze bonen hebben een iets andere smaak omdat ze in San Sebastian worden verbouwd. Dus voor degenen die van hun Puerto Ricaanse koffie houden en hun smaakprofiel willen variëren, is Cafe El Coqui waarschijnlijk een goede keuze.

Cafe El Coqui koffie heeft een milde zuurgraad. Naast nootachtige smaaktonen zijn er enkele hints van citrus. El Coqui wordt gekenmerkt door een rijke, chocoladeachtige geur en een sterke geur. De smaak is te classificeren als rijk en robuust.

Hoewel Cafe El Coquis-koffie iets zuurder is dan andere koffiesoorten die we hebben beoordeeld, heeft het nog steeds een natuurlijke zoetheid en zet het een zachte kop zonder enige zweem van bitterheid. Deze medium gebrande koffie kan worden gebruikt als vervanging voor koffie uit dezelfde regio met chocoladeachtige, karamelaroma’s.

Ten slotte hebben we koffie van Cafe Oro, wat zich vertaalt naar gouden koffie.

Deze koffie valt terug op de meer traditionele chocolade- en karamelaroma’s die vaak worden aangetroffen in Puerto Ricaanse koffie.

Cafe Oro-koffie is een geweldige keuze voor degenen die van zwarte koffie houden. Het heeft een natuurlijke zoetheid die een aangename afdronk achterlaat en heeft geen suiker of melk nodig.

Cafe Oro-koffie heeft een milde zuurgraad, met een sterk en chocoladeachtig aroma.

Vol en zacht, dit is een koffie die zelfs de meest informele drinker kan waarderen.

Cafe Oro de Puerto onderhoudt al zijn boerderijen en verbouwt hun bonen in de bergen van Lares.

Koffieplanten Kweken In Puerto Rico

De sleutels tot het kweken van een geweldige koffieboon draaien meestal om factoren zoals klimaat, hoogte en bodem. Puerto Rico is een geweldige plek om te groeien en koffie te zetten, omdat het al deze vakjes aanvinkt.

Een van de belangrijkste elementen in de weelderige bergen is de met bauxiet doordrenkte aarde waar koffieplanten gedijen.

Koffieplanten hebben veel zonlicht nodig om te gedijen. Ze hebben ook droge perioden nodig die lang genoeg zijn om de bonen te drogen nadat ze zijn geoogst. Om ervoor te zorgen dat de koffiegewassen het water krijgen dat ze nodig hebben, hebben de koffieproducerende regio’s van Puerto Rico vochtigheid en voldoende jaarlijkse regenval nodig.

Productiegebieden

De koffieproducerende gebieden van Puerto Rico zijn overal verspreid. Productiegebieden bevinden zich over het algemeen tussen 2.400 en 2.237,7 m. Het terrein strekt zich uit van Orocovis tot aan Rincon.

Er zijn drie Puerto Ricaanse gemeenten in het noordwestelijke, centrale deel van het land die verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de productie:

  • Lares
  • San Sebastián
  • Las Marias

Andere teeltgebieden zijn onder meer Yauco, Adjuntas, Jayuya en Ponce.

Deze regio’s zijn de thuisbasis van arabica, de belangrijkste koffievariëteit.

Smaakprofielen

Puerto Ricaanse koffie staat bekend om zijn tonen van chocolade en karamel. Het is zoet, licht zuur, niet bitter en glad. Afhankelijk van de regio kunnen de smaakprofielen verschuiven naar een meer nootachtige en citrusachtige melange.

Inspanningen Opnieuw Opbouwen

Eerder in het artikel hadden we het over orkaan Maria en hoe verwoestend het was voor de koffieproductie die eindelijk begon te herstellen na decennia van dalende productie.

De hartverscheurende storm vernietigde 85% van de oogsten van koffieplantages en dwong veel boeren om helemaal opnieuw te beginnen.

Hoe is Puerto Rico sindsdien weer opgebouwd?

In oktober introduceerde een non-profit belangenbehartigingsorganisatie, de Hispanic Federation genaamd, een vijfjarig koffie-initiatief dat bedoeld was om de koffiesector nieuw leven in te blazen en aan te vullen.

Als onderdeel van het initiatief schonk Starbucks ook twee miljoen koffiezaden.

Sommigen schatten dat er 9-10 miljoen bomen nodig zijn om de verloren gegane bomen te vervangen. Boeren zeggen zelf dat het bijna het dubbele zal kosten.

In een poging om boeren een boost te geven, verspreidde de Puerto Ricaanse regering ongeveer 500.000 bomen over het eiland. Er zijn er nog miljoenen.

Omdat één koffieboom drie jaar nodig heeft om te groeien, is het proces lang en moeilijk voor boeren. Het eiland is sterk afhankelijk van de landbouw en de boeren zijn vastbesloten om te herstellen wat ze hebben verloren en sterker dan ooit te worden.

Afsluiten

De koffiegeschiedenis van Puerto Rico wordt ontsierd door ongelukkige en onvoorspelbare weersomstandigheden en problemen die hebben verhinderd dat het gedijde zoals het altijd verdiende.

Hoewel Puerto Rico misschien niet de koffiehoofdstad van de wereld is, betekent dit niet dat een geweldige kop koffie niet beschikbaar is voor iedereen die een grote verandering in hun ochtendroutine wil aanbrengen.

Elke koffie die hier wordt beoordeeld, is te koop. Je bent het je koffieliefhebbende zelf verschuldigd om deze Puerto Ricaanse koffie te proberen.

  • Koffie feiten

    Dit bergachtige land met een overvloed aan planten en natuurlijke hulpbronnen is een geweldige plek om te groeien. Lees meer over Yunnan-koffie.

  • Koffie Feiten

    Als je een fan bent van koude koffie, moet je weten wat de beste branding is voor cold brew. Beter gebrand betekent betere koffie!

  • Driftaway is een van de meest populaire koffie-abonnementsdiensten die er zijn, en als je overweegt om zelf een abonnement te nemen, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet weten. Zorg ervoor dat je onze recensie van Driftaway leest, hier.

  • Door koffiefanaten wordt beweerd dat het de sleutel is tot koffie-geïnduceerde transcendentie. Volgens sommige tegenstanders is het een marketingtactiek om de bedrijfswinsten te vergroten.

  • We raden deze best beoordeelde Duitse koffie aan op basis van smaak, kwaliteit en merkpopulariteit.