Wat Is Delmonico-steak?

Delmonico steak is een populaire keuze in goede restaurants over de hele wereld. Wat is Delmonico-steak, vraag je? Wat is Delmonico-steak? Is het een stuk vlees of een kookstijl? Het is eigenlijk allebei!

In dit bericht bespreken we bijna alles wat je moet weten over deze prachtige biefstuk.

Delmonico-biefstuk is een biefstuk, maar er zijn eigenlijk verschillende delen die als Delmonico-steak kunnen worden beschouwd.

Dit komt omdat de exacte snede pas 145 jaar later een officiële naam kreeg. Ook toen heette het Beef la Mode.

Het was pas in 1938 dat het stuk rundvlees officieel werd genoemd naar het Delmonicos-restaurant, waar het populair was geworden bij high-end diners.

Laten we eens nader kijken

Wat Is Delmonico Steak?

Delmonico steak is vernoemd naar het beroemde New Yorkse restaurant met dezelfde naam.

De eerste keer dat dit stuk rundvlees werd gebruikt, werd het beschouwd als een biefstuk van lagere kwaliteit omdat het afkomstig was uit een gebied dat niet bekend staat om het produceren van rundvlees van hoge kwaliteit.

Hoewel ze niet bekend stonden om hun eersteklas bezuinigingen, maakte de familie Delmonico er een punt van om een assortiment steaks op hun menu te zetten.

Dit is waarom ze zo populair zijn bij eersteklas diners.

De snit werd ook beschreven in kranten en kookboeken rond de tijd dat het voor het eerst verscheen, maar niemand leek het eens te zijn over hoe het er in werkelijkheid uitzag.

Het viel zo in de smaak dat het een standaard snit werd, en toen mensen hun eigen versie van de biefstuk begonnen te ontwikkelen, begonnen ze het ook met andere namen te noemen.

Dus wat is Delmonico steak vandaag? Welnu, het meest voorkomende stuk vlees voor deze stijl is een lende zonder been. Als u echter verschillende mensen vraagt wat Delmonico-biefstuk is, krijgt u waarschijnlijk een ander antwoord.

Sommigen zeggen dat het alleen de lende zonder bot is, anderen zeggen dat het ook met bot kan zijn en dat het gewoon een dikkere snee is.

Eén ding is echter zeker: de biefstuk van Delmonico is tegenwoordig niet slechts één stuk vlees. Het is welk vlees u ook wilt bereiden met de kenmerken die ooit werden gegeven aan de oorspronkelijke incarnatie van de snit.

Sommige restaurants zijn zo vrij geweest om een Delmonico-steak elk type steak te noemen, inclusief een entrecote of een rib-eye.

Hoe Wordt Delmonico Steak Het Best Gekookt?

Delmonico steak kan op dezelfde manier worden gekookt als elke andere steak.

In die zin kun je een Delmonico steak beschouwen als een steak zonder enige speciale behandeling. Het is veelzijdig en kan op veel verschillende manieren worden bereid.

Delmonico wordt meestal medium-rare of rare geserveerd, zodat het een deel van zijn sappen behoudt terwijl het zacht en vochtig blijft.

Het koken van deze steak in de oven wordt niet aanbevolen. Delmonico-steaks worden traditioneel gekookt op een grill of onder een grill, zodat ze die mooie, verkoolde smaak kunnen krijgen.

Hoe Wordt Delmonico Steak Het Best Bereid?

Als het gaat om het bereiden van Delmonico-steak, kunt u het beste goed op smaak brengen met zout en peper en een steak rub naar keuze gebruiken.

Hoewel deze steak eenvoudig te bereiden is, kan het enige tijd duren.

Begin met het bereiden van alle ingrediënten. Kruid het vlees en verwarm je grill of koekenpan. Bereid vervolgens eventuele andere items voor die u nodig heeft.

Nadat alles is voorbereid, verwarmt u de koekenpan gedurende vijf minuten op hoog vuur om hem warm te maken.

Twee eetlepels boter moeten in een pan worden gesmolten. Leg elke steak in de pan. Laat elke kant ongeveer twee minuten in de pan zitten.

Schroei elke kant voor een totale tijd van tien minuten, of totdat de interne temperatuur 125 graden F registreert. Haal vervolgens de steaks uit de pan en laat ze vijf minuten rusten voordat je ze serveert.

De beste manier om te zien of een biefstuk gaar is, is door een vleesthermometer te gebruiken. Een goede steak laat je zien wanneer hij gaar is door een interne temperatuurklok te hebben.

Een zeldzame steak moet een interne temperatuur hebben van ongeveer 120 graden F, terwijl een medium steak ongeveer 125 graden F zal hebben. Een well steak zal op 135 graden F zijn en een zeer goede is 145 graden F.

U moet uw steaks minstens vijf minuten laten rusten voordat u ze serveert of erin snijdt.

Hoe Wordt Delmonico Steak Het Best Geserveerd?

Het serveren van Delmonico steak is vrij eenvoudig. De beste manier om ze te serveren is op een bord met rijst en groenten zoals wortelen, sperziebonen of erwten.

Je kunt het ook serveren naast aardappelpuree of gebakken aardappelen voor een extra stevige maaltijd.

Delmonico-biefstuk wordt meestal in afzonderlijke porties geleverd, dus u hoeft alleen maar te serveren en te genieten!

Het is een goed idee om in uw biefstuk te snijden en ervoor te zorgen dat het gaar is zoals u het wilt voordat u het aan iemand anders serveert.

Biefstukboter is een geweldige manier om het vlees mals te maken, vooral als je het zeldzaam kookt.

U kunt ook genieten van Delmonico steak met friet.

U kunt uw rundvlees extra speciaal maken door het te paneren met gekneusde pretzels en het vervolgens in een pan te bakken.

Hierdoor krijgt je steak een knapperige textuur, wat goed past bij het fijn gesneden vlees.

Is Delmonico Steak Duur?

De prijs van Delmonico-biefstuk hangt grotendeels af van waar u het koopt en uw locatie.

Je kunt Delmonico-steak proberen als je geen grote snee wilt kopen. Vraag uw plaatselijke supermarkt om overtollig vet weg te snijden voordat u het inpakt.

Een Delmonico-biefstuk zonder been van een kwart pond kost ongeveer € 70, maar je kunt het misschien voor zo weinig vinden als

Je kunt ongeveer € 70 uitgeven voor een Delmonico-steak.

Omdat het zo goed is, wordt deze hoogwaardige snit vaak alleen gereserveerd voor speciale gelegenheden.

Zorg ervoor dat u rondkijkt in supermarkten en op zoek gaat naar de beste deal voordat u koopt, het is zelfs een goed idee om online in de gaten te houden voor kortingen.

Waar Wordt Delmonico Steak Vaak Gevonden?

Delmonico is over het algemeen te vinden in restaurants in New York en in luxe steakhuizen. Het is een zeer populaire stuk vlees in de Verenigde Staten, dus u zou geen moeite moeten hebben om het te vinden wanneer u op zoek bent naar uw favoriete gerecht.

Delmonico is ook een populaire snit buiten New York. In feite worden Delmonico-steaks in veel staten als prime-cuts beschouwd.

Maak je geen zorgen als je niet in de VS bent gevestigd. U zult Delmonico-steak, Canada, Australië en andere landen over de hele wereld kunnen vinden.

Dus waar u zich ook bevindt, dit is een snit die gemakkelijk te pakken moet zijn.

Wat Is De Voedingswaarde Van Delmonico Steaks?

Een goede tip voor het bereiden van steak is om de voedingswaarde van je steak te kennen voordat je hem kookt. Hiermee kunt u indruk maken op uw gasten en ze aan het lachen maken als ze een gezond stuk vlees eten.

Delmonico steak staat bekend om zijn hoge eiwitgehalte maar is ook rijk aan vitamines en mineralen.

De USDA beoordeelt rundvlees op basis van de hoeveelheid vet en magere spieren. Hoe hoger het vetgehalte, hoe lager de y.

Zie hieronder de voedingswaarde van een portie Delmonico steak:

  • Calorieën = 676
  • Vet = 53g
  • Verzadigd vet = 5g
  • Koolhydraten =14g
  • Suiker = 0
  • Eiwit = 33g

Zoals je kunt zien, bevat de Delmonico-steak meer calorieën dan sommige andere delen; het is niet het beste stuk vlees om te eten als je probeert af te vallen.

Het is echter over het algemeen groter dan traditionele sneden. Dit betekent dat u mogelijk kleinere porties kunt eten en calorieën kunt verminderen.

Volgens de voedingsinformatie van USDA’s voor rundvlees bevat een portie Delmonico-steak 676 calorieën.

Het vetzuurgehalte in rundvlees bestaat voornamelijk uit meervoudig onverzadigde vetten en enkelvoudig onverzadigde vetten – dit zijn de twee soorten die als goed worden beschouwd als het gaat om cholesterol.

Het bevat ook een kleine hoeveelheid verzadigd vet.

Het grootste deel van de Delmonico-steak is eiwit, want het bevat 33 gram – er zit 30 gram in een ounce.

Een portie van deze steak bevat ook 12 procent en 8 procent van uw dagelijkse waarde voor respectievelijk ijzer en zink; 58 procent van uw dagelijkse waarde van niacine; en vitamine B12, riboflavine, selenium en fosfor.

Een portie bevat iets minder dan een halve gram cholesterol.

Aanvullende Overwegingen

Houd er rekening mee dat Delmonico-biefstuk een calorierijk voedsel kan zijn vanwege het hoge vet- en eiwitgehalte. Dit zou het een aantrekkelijke optie kunnen maken voor mensen met een vleesintolerantie. secundaire lactose-intolerantie).

Om dit alles in perspectief te plaatsen: als je probeert om gezond te eten en je cholesterolinname laag te houden, is deze verlaging misschien niet voor jou; maar hetzelfde geldt voor alle vetrijke vleessoorten.

Delmonico steak kan elk stuk rundvlees zijn, meestal een rib eye of strip lendenbiefstuk, zonder been en 1 tot 5 cm dik gesneden.

Het is geen officieel USDA-rundvlees. Veel restaurants beweren dat deze naam en dit gerecht een exclusief product zijn.

De term Delmonico Steak is een gedeponeerd handelsmerk van de Delmonico International Corporation en wordt onder licentie gebruikt door verschillende restaurants in New York City, hoewel het al sinds 1837 algemeen buiten die regio wordt gebruikt.

Conclusie

Delmonico-biefstuk is als geheel een prachtige biefstuk met veel geschiedenis.

Delmonico is een geweldige keuze voor uw volgende bezoek aan een steakhouse. Maak indruk op je vrienden met trivia-feiten en vraag erom!