Kun Je Zalm Invriezen?

Het korte antwoord is ja, je kunt zalm invriezen! Het is mogelijk om gekookte, rauwe of misschien gerookte zalm in te vriezen, zolang je het maar op de juiste manier doet.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de zalm die je wilt invriezen goed is verpakt om hem tegen de vriezer te beschermen. De tijdsduur dat u uw zalm kunt invriezen, hangt af van of het rauw, gekookt of gerookt is.

Zalm is een uitstekende bron van eiwitten en vitamine B12 en bevat vrij weinig verzadigde vetten. Dit maakt het een favoriete keuze voor fijnproevers, maar af en toe moet je het opschorten om het nog een dag te bewaren.

Omdat je zalm kunt invriezen, is het een buitengewoon flexibele vis om te koken. U hoeft dus niet bang te zijn als u merkt dat uw zalm zijn houdbaarheidsdatum nadert.

Zolang je het invriest tot de houdbaarheidsdatum, moet het tussen de 3 en 6 maanden acceptabel zijn voor consumptie, afhankelijk van het type zalm dat je kiest om in te vriezen.

Dus hoe stop je zalm?

Hoe Zalm Invriezen?

Het goede nieuws is dat het super eenvoudig is om zalm in te vriezen.

Het is mogelijk om rauwe zalm te schorsen in de originele ongeopende verpakking. Als je de verpakking hebt geopend waarin je ongekookte zalm zat, spoel hem dan af onder koud water, dep hem droog met keukenpapier en wikkel hem dan zo goed mogelijk in plastic, of stop hem in een Ziploc-zak.

Vergeet niet de datum waarop je het invriest op de verpakking te schrijven, zodat je weet hoe lang het erin zit. Rauwe zalm kan tot 3 maanden worden ingevroren; meer dan dat en de kwaliteit van de zalm zal afnemen.

Gekookte zalm is ook acceptabel om in te vriezen en kan tot 6 maanden worden geschorst. Je moet je gekookte zalm in een luchtdichte container doen, de datum waarop je hem invriest op het deksel schrijven en hem dan in de vriezer plaatsen.

Je kunt gerookte zalm ook invriezen. Gerookte zalm kan in de ongeopende verpakking worden ingevroren. Als je de verpakking hebt geopend, moet je deze in een vacuümverzegelde zak of Ziploc-zak doen. Zorg ervoor dat je de verpakking labelt met de datum waarop je het invriest, en gebruik het dan binnen 6 maanden.

Het is belangrijk om de zalm gedurende de 3 tot 6 maanden te gebruiken, anders zal het kaliber in waarde dalen. Nadat je de zalm hebt ingevroren, is het net zo belangrijk om hem goed te ontdooien, zodat je hem veilig kunt eten.

De Beste Manier Om Zalm Te Ontdooien

De gouden regel met betrekking tot het verbeteren van uw zalm is om dit een nacht in de koelkast te doen. Dit betekent dat het op een verwarmde temperatuur kan blijven, dus het is nog steeds fantastisch genoeg om te eten. Als je je zalm op kamertemperatuur laat ontdooien, zal hij sneller in waarde dalen.

Als alternatief kunt u de ontdooifunctie op uw magnetron gebruiken. Desalniettemin vergt dit wat meer idee, omdat je eerst het juiste gewicht van de bevroren zalm moet berekenen.

Je wilt hem niet per ongeluk koken als je hem ontdooit. De zalm zelf moet nog behoorlijk koud zijn als je hem uit de magnetron haalt.

Het is ook mogelijk om je zalm gesuspendeerd te koken, maar houd er rekening mee dat dit veel langer nodig heeft om te koken dan wanneer je het ontdooit.

Nadat u uw zalm hebt ontdooid, moet deze tot 2 dagen daarna eetbaar zijn. Het is erg belangrijk om te onthouden dat u zalm niet opnieuw invriest nadat deze is ontdooid, vooral als u hem op kamertemperatuur heeft laten komen.

Dat komt omdat als zalm tot kamertemperatuur is, het bacteriën op vissen laat groeien. Als dit een tweede keer wordt ingevroren en ontdooid, kan dit nare door voedsel overgedragen ziekten veroorzaken die u zeker liever vermijdt.

U kunt deze door voedsel overgedragen ziekten zelfs veroorzaken als u de zalm probeert te ontdooien met warm water.

Factoren Waarmee U Rekening Moet Houden Voordat U Zalm Invriest

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden voordat u uw eigen zalm invriest. Dit is om ervoor te zorgen dat u de beste kwaliteit vis krijgt vanaf het moment dat u eraan toe bent om het te koken.

Ten eerste moet u overwegen hoe oud de zalm is. Hoe lang heeft het ooit in uw koelkast gestaan voordat u merkte dat de houdbaarheidsdatum u persoonlijk besloop?

Hoe dichter de zalm zijn houdbaarheidsdatum heeft bereikt, hoe minder kwaliteit hij zal hebben. Als u weet dat u de zalm niet wilt eten voordat deze is verlopen, probeer deze dan zo snel mogelijk op te schorten.

Als je gekookte zalm wilt invriezen, denk dan eens aan de ingrediënten die daarmee gekookt zijn. Zijn deze geschikt om in te vriezen? Als het niet veilig is om te worden geschorst, stelt u de dag uit waarop u de zalm weggooit die u niet gaat eten.

Het is de moeite waard eraan te denken dat gerechten op basis van room uit elkaar vallen en schiften als ze worden ingevroren. Als je een heerlijke zalm met roomsaus hebt gekookt, kun je de gekookte zalm het beste apart houden van de saus voor het geval je hem later wilt invriezen.

Je zult alle zalm moeten gebruiken als deze is ontdooid. Dus als je een groot familiepak zalm hebt gekocht die je wilt invriezen, dan is het de moeite waard om de stukken in afzonderlijke zakjes te verdelen.

Op deze manier kunt u alleen zoveel zalm eruit halen als u wilt als u eraan toe bent om het te koken, en minder voedsel verspillen tijdens de procedure.

Overzicht

Dus daar heb je het! Nu weet je alles wat er te leren valt over het invriezen van zalm en hoe je het veilig kunt ontdooien.

Vergeet niet om het te gebruiken gedurende de 3 tot 6 weken dat het is ingevroren, natuurlijk op basis van het type zalm dat je hebt ingevroren. Rauwe zalm moet binnen 3 maanden worden gebruikt, terwijl gekookte zalm en zalmzalm binnen 6 maanden moeten worden gebruikt.

Zorg ervoor dat je de zalm tagt met de datum waarop je hem invriest. Net zoals je denkt dat je je zult herinneren hoe lang het in de vriezer heeft gelegen, beloven we je dat je nog een paar maanden onderweg bent!