Beste Snijplank Voor Vlees

Het snijden van vlees is niet hetzelfde als het snijden van groenten en fruit. Niet alleen zijn rauwe stukken vlees moeilijker om door te hakken, maar er is ook de besmettingscomponent om te overwegen.

Je snijplank moet geschikt zijn voor het werk, en liever niet worden gebruikt om ook je andere etenswaren te verminderen.

Dus hoe anders kun je een snijplank maken? Heel duidelijk, zoals het voorkomt, maakt elk gevormd blok hout of plastic geen snijplank.

Hieronder hebben we de allerbeste marktkeuzes samengesteld, zodat u de beste snijplank voor vlees kunt kiezen.

We hebben ook een kopersgids samengesteld, zodat het mogelijk is om te begrijpen welke kleine maar ingrijpende beslissingen er komen kijken bij het maken van snijplanken voor vlees versus welke andere creatie dan ook, en misschien zal het u in de komende tijd helpen om een goed geïnformeerde bestelling te plaatsen wanneer u de volgende keer op zoek bent naar een.

In Een Haast? Dat Is Onze Winnaar!

Onze selectie

Waarom is het?

Moet je gaan hakken? Als je haast hebt, hebben we hier onze beste keuze.

Van de overwogen snijplanken vonden we het Bambusi Bamboo Butcher Block de beste. Er was geen concurrentie toen we dit product eenmaal in het vizier hadden.

Het had de vleessnijkenmerken van verschillende planken zonder pragmatisch, plastic ontwerp, in plaats daarvan vervaardigd uit natuurlijk antiseptisch bamboe, en het werd in de detailhandel verkocht voor minder dan andere slagersblokken op de markt – zoals die op nummer vijf in deze keuze.

Het Bambusi Bamboo Butcher Block bevindt zich op een perfecte kruising van betaalbaarheid en bruikbaarheid, plus het is niet slecht om naar te kijken. Hier zijn enkele van de functies die het onze nummer één optie maakten:

  • Moso bamboe constructie betekent dat de antibacteriële eigenschappen natuurlijk zijn.
  • Piramidevormige geribbelde tanden verankeren het vlees op zijn plaats in het midden van dit blok, en diepe, brede groeven voeren het sap weg van het vlees.
  • Sterk geprijsd voor wat je koopt in vergelijking met andere fabrikanten.

Beste Snijplank Voor Vlees – Beoordelingen

Ontworpen met het oog op het verdelen van hele kalkoenen, is het Bambusi Bamboo Butcher Block een gestroomlijnd 33 cm bij 33 cm met speciaal ontworpen functies die bedoeld zijn om het snijden en snijden van vlees een fluitje van een cent te maken.

De diepte van 4 cm maakt het een slagersblok uit technisch oogpunt, maar de 100% pure moso-bamboeconstructie zorgt voor een lichtgewicht kubus die de helft weegt van andere houten slagersblokken op de huidige markt, waardoor het meer in overeenstemming is met het gewicht van een snijblok bord.

De bamboe waaruit het is gemaakt, heeft ook van nature antibacteriële eigenschappen, wat betekent dat handen wassen voldoende is om het goed schoon te maken.

De bovenste laag van het blok is in het midden geraspt, veel piramidevormige punten houden het vlees dat je snijdt op zijn plaats, en rond zijn zware, brede groeven die sappen gelijkmatig verspreiden en verspreiden naar de randen van het blok, weg van de vlees.

De richels kunnen moeilijk schoon te maken zijn vanwege de manier waarop ze samen zijn verpakt, maar het is niet iets dat een beetje meer elleboogvet niet zal oplossen. Aan de andere kant is het blok plat, zodat je andere creaties kunt snijden zonder je zorgen te hoeven maken over kruisbesmetting.

Vanwege al zijn functies in combinatie met een geweldige prijs voor wat je koopt, hebben we het Bambusi Bamboo Butcher Block gekozen als onze beste selectie voor de beste snijplank voor vlees.

  • 100% pure en natuurlijk antibacteriële Moso bamboe constructie met minerale olie afwerking.
  • Piramidevormige noksteun om het vlees op zijn plaats op de kubus te houden.
  • Diepe en brede sapopeningen.
  • Geweldige prijs voor een gespecialiseerd slagersblok.

nadelen

  • Het kan moeilijk zijn om het geribbelde midden binnen te gaan om het goed schoon te maken.
  • Wordt alleen in één kleur verkocht.

Over schuiven gesproken, deze verbeterde versie van dit board heeft ook antislipvoetjes waardoor het board zelf ook niet verder gaat.

De oppervlakken zijn gehoekt om kruimels of vleessap te verzamelen, en het is lichter en verkrijgbaar in meer kleuren dan zijn eigen houten concurrenten. Het meet in de 37 cm bij 29 cm standaard, perfect voor de meeste van de buitenkant die je ermee zult doen.

De vleesaangrijpende spikes kunnen een hele klus zijn om correct te wassen, maar dit is slechts een gevolg van het feit dat ze goed werken, en als je bedenkt dat vergelijkbare snijplanken met spikes voor hogere prijzen te koop zijn, de kleine hoeveelheid extra gedoe bij het afwassen is de moeite waard om dit product te krijgen.

Pluspunten

  • Het oppervlak heeft niet alleen antislipvoetjes, maar heeft ook vleesgrijpende spikes om te voorkomen dat het vlees over het bord glijdt.
  • Het oppervlak bevindt zich in een hoek om sapdruppels en kruimels te verzamelen.
  • Zeer lichtgewicht, meer dan houten opties.
  • Keuze uit verschillende kleuropties.

nadelen

  • De vleesaangrijpende spikes kunnen moeilijk volledig schoon te maken zijn.
  • Het plastic waarvan het gemaakt is, is niet milieuvriendelijk.

Dit bord is gemaakt van polypropyleen en is niet alleen geurbestendig, maar ook ontworpen om krassen en het voortijdig dof worden van je messen te voorkomen.

De handvatten zijn taps toelopend om comfortabel in je handen te zitten en, zelfs wanneer het board naar beneden is geplaatst, werken de kleine noppen die uit de bodem uitsteken samen met de antislip randen van deze handvatten om het board stevig op zijn plaats te houden.

Bij het bijsnijden heb je de keuze uit twee kanten, een met druipvanggroeven en een zonder. Het is duidelijk dat de druipvanger bedoeld is voor je vlees, terwijl een andere kan worden gebruikt voor andere verschillende producten, waardoor dit bord dubbel zoveel kan worden gebruikt geen van het risico van kruisbesmetting.

Het feit dat je een kleiner bord van 27 cm krijgt, samen met een groter bord van 37 cm voor de verkoopkosten van een enkel premium bord, maakt dit een geweldige factor voor diegenen die meer geld willen hebben.

Sommigen hebben gemeld dat die groeven te ondiep waren voor de hoeveelheden vlees die ze aan het snijden waren, dus bijt indien mogelijk niet meer af dan je zou kunnen kauwen!

  • Heeft een vlak en een gegroefd oppervlak om vleessappen op te vangen.
  • Taps toelopende handvatten, kleine voetjes en niet-invasieve randen voor gegarandeerde stabiliteit.
  • Gemaakt van kras- en geurbestendig polypropyleen.
  • Makkelijk te wassen.
  • Het oppervlak van de gegroefde rand kan vrij ondiep zijn bij het snijden van grote/sappigere hoeveelheden vlees.
  • Zeer pragmatische lay-out, er zijn mooiere snijplanken die er zijn.

De volgende zijn de Dexas Heavy Duty Grippmat-snijplanken. Volgens de door Dexas ingeschreven Grippmat-technologieën zijn deze snijplanken nauwelijks planken, maar super vlak, flexibel en gemaakt van antislip polyethyleen.

Ze komen in op 20 cm bij 28 cm en dat is het, want voor hun lage prijs krijg je vier planken in een aantal aantrekkelijke en opvallende kleuren.

Het gaat niet alleen om de esthetiek, maar het simpele feit dat deze boards in sterk contrasterende felle kleuren worden geleverd, betekent dat je kunt bepalen welke kleuren worden gebruikt om kruisbesmetting te verminderen.

Vanwege hun extra slanke en lichtgewicht constructie kunnen deze snijplanken krachtig hakken als de beste van hen doorstaan, ook al zijn ze meer uw allround snijplanken omdat ze geen gespecialiseerde snijkanten voor vlees hebben, zoals sapverzamelende groeven of spikes vlees op zijn plaats houden.

  • Heeft een geheel antislip facet om het op zijn plaats te verankeren.
  • Gemaakt van polyethyleen, fijner om messenranden te maken.
  • Zeer licht en flexibel.
  • Zeer goedkoop, budgetvriendelijk.
  • Kleurrijk en een lust voor het oog.

nadelen

  • Een nogal simplistische lay-out kan jeugdig overkomen vanwege de heldere primaire kleuren.
  • Geen groeven om sap op te hopen of spikes om vlees vast te houden.

Onze allerlaatste inzending is afkomstig van industrieveteranen John Boos & Co, deze snijplank kwalificeert zich als een slagersblok vanwege zijn forse diepte en gewicht.

Het is een enorme 46 cm bij 30 cm, met een dikte van 4 cm alleen, dus dit alternatief is geweldig voor diegenen die die extra ruimte wensen of nodig hebben bij het hakken van producten.

Gemaakt met biologisch en milieuvriendelijk kersenhout, moet het Boos Butcher Block elke maand of zo worden geolied, of vaker in droge klimaten of bij intensief gebruik.

Zoals je ongetwijfeld al hebt geoefend, is dit bord een kostbaar bord en daarom is het in onze gelederen naar beneden geschoven. We begrijpen niet waarom wat oudere onderhoudsolie voor snijplanken niet voldoende zou zijn, of het nu de herhalingsaankopen zijn die een dealbreaker zijn.

Ook al is het een duur bord voor mensen die serieus bezig zijn met het bereiden van maaltijden, als je zo iemand bent dat dit slagersblok je waarschijnlijk goed van dienst zal zijn.

  • Op dit artikel is John Boos eendelige garantie van toepassing.
  • Bevat sapafvoerende groeven en herbergt geen bacteriën.
  • Heeft antislip roestvrijstalen voet maar is hoe dan ook moeilijker te schuiven vanwege zijn formaat.
  • Volledig natuurlijk hout.
  • Milieuvriendelijk.
  • Moet om de paar weken worden gesmeerd om optimale prestaties te behouden.
  • De plank is hoe dan ook strak, maar de voeten voegen er dan aan toe.
  • Slechts in één kleur verkrijgbaar, ik hoop dat je van houtnerf houdt!
  • Echt duur, met herhalingsaankopen vereist.

Beste Snijplank Voor Vlees – Kopersgids

Materialen waar snijplanken van gemaakt zijn

Rauw vlees zit vol schadelijke bacteriën, dus het is van cruciaal belang om een bord te gebruiken dat gemakkelijk goed te wassen is en deze bacteriën op de lange termijn kan afstoten. Het is goed als ze geen messen saai maken.

Beide items kunnen afhankelijk zijn van het materiaal waaruit het bord is gemaakt. Borden kunnen gemaakt worden van:

  • Composiet
  • Einde graan
  • Bamboe
  • Hout
  • Plastic
  • Glas

Mensen zijn gerangschikt in een zeer algemene benadering die beter geschikt is voor de constructie van snijplanken, omdat elk zijn voor- en nadelen heeft.

Composiet staat bekend om zijn duurzaamheid en gemakkelijke reiniging omdat het in de vaatwasser kan, terwijl het meer poreuze afwerkingshout en bamboe antibacteriële eigenschappen hebben die hen helpen en ze de reputatie hebben veel hygiënischer te zijn.

Glas zit in de basis omdat, je begrijpt glas. Een grapje terzijde, glazen snijplanken kunnen en zullen je mes bot maken en ondanks al het beweren dat ze breukvast zijn, kan het nog steeds vrij gemakkelijk gebeuren.

Onderhoud En Reiniging Snijplank

Als het gaat om het schoonmaken en onderhouden van de snijplank, zijn er twee hoofdgroepen met hun eigen reinigingssysteem. Deze zijn meestal van hout of plastic. Het gebruik van warm zeepsop is uiteraard essentieel.

Het liefst dat de zeep mild is, en als je eenmaal hebt uitgespoeld, zorg er dan voor dat je snel droogt. Als je na het werken met veel bijzonder rauw vlees nog een paar stevige reiniging nodig hebt, dan is het mogelijk om 1 eetlepel bleekmiddel op chloorbasis te combineren met een liter water en dit op de snijplanken te gieten.

Ze zouden dan een paar minuten goed moeten zijn om te spoelen en maak je geen zorgen, chloorbleekmiddel heeft geen nadelige effecten als het in de ideale verhouding wordt gebruikt, zodat het verdunt met het water.

Als uw snijplank van hout is (of bamboe, technisch gezien is dat gras, maar voor het onderhoud is het identiek aan hout), dan zult u waarschijnlijk om de twee weken tot een maand minerale olie op het oppervlak van een plank aanbrengen, afhankelijk van hoe vaak het wordt gebruikt en hoe droog het klimaat is waar je woont.

Wat betreft het daadwerkelijk wassen van de planken, ten eerste, hoef je nooit een bamboe of houten snijplank in de vaatwasser te doen.

Een snijplank doe je bij voorkeur niet in de vaatwasser want kromtrekken is natuurlijk een gevaar, houten of plastic, maar plastic snijplanken zijn wat dat betreft duurzamer dan houten.

Als u plastic snijplanken in de vaatwasser plaatst, zorg er dan voor dat u ze voor of niet lang in de droogcyclus verwijdert, want de hitte is precies wat ze zal vervormen, als er iets is.

Handen wassen is dus iets voor je snijplanken. Het stromende water is hier slechts een van de belangrijkste factoren, zorg ervoor dat er veel van over het bord stroomt, vooral in de scores langs het oppervlak waar ziektekiemen zich veel gemakkelijker zullen vastklampen.

U kunt een schrobborstel gebruiken om echt in de krassen te komen voor een beter resultaat. Laat het niet warm worden, droog onmiddellijk.

Een alternatieve en minder tijdrovende manier om je plank schoon te maken in vergelijking met de hierboven genoemde chloreringsprocedure, is om geurloze zuivere witte azijn te gebruiken en de plank vervolgens samen met de met azijn bevochtigde stof te wrijven.

Als witte azijn echt moeilijk te verkrijgen is, kun je gewone azijn gebruiken, maar dit zal voor velen een onaangename geur hebben. U kunt de geur minimaliseren door het te mengen met een oplossing van driekwart water tot een kwart sproeien en azijn dat op de plank.

Welke kant je ook op gaat, laat het een paar minuten intrekken en veeg het dan af.

Wanneer en als er vlekken op uw snijplank komen, zijn er manieren om deze te verwijderen zonder uw snijplank te bleken. Dit komt meer voor, of is toevallig merkbaar, bij plastic planken in plaats van houten.

Voorkomen is de beste remedie, als u waar mogelijk wast, hebben eventuele vlekken minder tijd om in het hout te trekken of te stollen op het plastic van uw snijplank.

Want als je vlekken hebt, dan kun je ze verwijderen door zuiveringszout in het oppervlak te smeren en met een citroen in de vlek te masseren (die ook kan worden gebruikt om de plank schoon te maken en lekker te laten ruiken!).

Het oxidatie-effect zou moeten helpen om de vlekken te verwijderen. Bij vlekken op houten planken kan de vlek zo diep in de huid trekken dat niets meer functioneert. U kunt schuurpapier gebruiken om te proberen de bovenste laag te verwijderen.

Dit kan niet overdreven zijn als je geen streepje in je board wilt boren, en als je succesvol bent, moet je het getroffen gebied herstellen met de minerale olie die je normaal gesproken nodig hebt om het hele board te behouden.

Veel Gestelde Vragen

Wat is het verschil tussen snijplanken en slagersblokken?

Voor het snijden van vlees, nauwelijks. Als een snijplank van nerfhout is gemaakt en meer dan 4 cm dik is, wordt het een slagersblok.

Ze worden op precies dezelfde manier gebruikt bij het trimmen van vlees, en wat een goede snijplank maakt en wat een goed slagersblok meestal overlapt, vandaar dat sommige slagersblokken in onze keuze verschijnen.

Welk hout als ik kies voor een houten plank?

Een handige richtlijn die voor leken gemakkelijk te volgen is, is om het hout te kiezen van bomen waarvan het sap of de lagers eetbaar zijn, aangezien die bossen als minder gevaarlijk en voedselveiliger worden beschouwd, bijvoorbeeld esdoorn, beuk, walnoot, eik, kers.

Wat betreft de beste binnen die, dat is afhankelijk van waar het bord voor wordt gebruikt. Esdoorn heeft de voorkeur vanwege zijn hardheid, hoewel zachtere soorten zoals kersen meer ideaal zijn voor het snijden van kaas, maar ze kunnen ook worden gebruikt om vlees te snijden als je voorzichtig bent en niet actief probeert om het bord te snijden.

Als u overweegt een stevige houten plank te gebruiken, zijn esdoorn, beuken en walnoot over het algemeen de top drie voor winterhardheid.

Hoewel het geen houtsoort is, is bamboe ook een ruige en goedkopere optie voor veel bossen die je daar zult vinden.