Als het tijd is om een BBQ-kookfeest af te sluiten, verwacht een vette puinhoop altijd de uitgeputte griller en jou. En totdat je alles goed en opgeruimd hebt opgeruimd, is het feest nog niet voorbij. Zucht en voel je nog niet gefrustreerd: we waren hier om dingen gemakkelijker te maken door je te laten zien hoe je een gasbarbecue schoonmaakt.

Zodra de tijden zijn omgedraaid, is de schoonmaakperiode

Hoe De Binnenkant Van Een Gasbarbecue Schoon Te Maken?

  1. Verbrand het resterende gas in de grill om de restanten van de vorige kookbeurt te verwijderen en het gemakkelijker te maken om het eraf te schrapen.
  2. Draai de gaskraan dicht, koppel de grill los van de gasbron.
  3. Schrob de roosters langs & rond de pubs. Hieronder vindt u onze notities:
    • Gebruik indien nodig gewoon afwasmiddel of uitgevonden reinigingsopties. Voor sterk aangekoekte roosters heeft u mogelijk een ontvetter nodig en moet u deze een nacht laten weken voordat u probeert te reinigen.
    • Veel mensen vergeten tegenwoordig dat een rooster twee kanten heeft, dus denk eraan het om te draaien en opnieuw te beginnen.
    • Grillborstels , sponzen of staalwol werken prima, maar ze laten soms kleine borstelharen achter die tussen de spijlen kunnen blijven steken: je wilt niet dat ze vlam vatten of zich hechten aan het voedsel dat je gaat eten. Zoals vermeld in dit artikel op UnityPoint.org, als je met deze tools werkt, vergeet dan niet om zorgvuldig af te spoelen nadat je klaar bent met het schrobben van het grilloppervlak.
    • Andere hulpmiddelen zijn onder meer maliënschrobmachines en technische schrapers gemaakt van verschillende stoffen. Ze laten geen losse spullen achter en werken net zo goed, beter op delicate materialen zoals gietijzer en porselein-emaille – waarvan de integriteit onder te veel kracht en druk kan ondermijnen.
  4. Haal de deflectors / hitteschilden / hittetenten / smaakstofrepen eruit , in welke periode je ook meer bekend bent. De meeste van die onderdelen zijn van duurzaam roestvrij staal, dus schrob ze met het eerder genoemde gereedschap en laat ze aan de lucht drogen.
  5. Verwijder de branders en venturibuis van de grill. Maak ze schoon, laat ze aan de lucht drogen en zet ze weer in de grill. Bespreek de details later.
  6. Ga naar de kookbox , waar losse stukjes verbrand voedsel vallen en verzamelen. Plaats voor het eigen gemak een emmer onder de afvoer – waardoor sap en vet ontsnappen als de grill aan het koken is. Boen de binnenkant van de grill, van onder de kap tot aan de binnenmuren , en gebruik een slang om alles voor goede maatregelen weg te spoelen.
  7. Terwijl de elementen vanzelf of met een handdoek drogen, plaatst u ze terug in de grill.
  8. Bedek de roosters met een laagje petroleum om roest te voorkomen voordat u ze opnieuw installeert.
  9. Let op de buitenkant: bevestigen met een doek die is gedrenkt in water of met speciale reinigingsmiddelen is voldoende.
  10. Wikkel dingen in, en we bedoelen de grill letterlijk met een zeildoek of een laken omwikkelen bij het opbergen.

Hoe Gasgrillbranders Schoon Te Maken

Waarom een grill vies wordt: als deze voor een langere periode niet wordt gebruikt, kunnen roest en schimmel zich ophopen in de kookbox door blootstelling aan vocht zoals sneeuw, regen en dauw.

Naast de frequente roest en schimmel, kunnen extra resten en vuil zoals verbrand voedsel , vuil , roet en spinnenwebben ook de branders verstoppen, waardoor de grill niet op zijn hoogste capaciteit kan werken.

Een veelbetekenend teken dat de branders niet op volle capaciteit werken, zijn flikkerende oranje of rode vlammen , die blauw met gele punten zouden moeten zijn . Het is dus ten zeerste aan te raden om deze buizen idealiter om de twee of drie weken schoon te maken – voordat u ze voor een behoorlijk lange tijd opbergt.

Nadat je de restjes en venturibuizen uit de grill hebt gehaald:

  1. Borstel de buitenkant van het beslag met een gewone borstel. Ga niet alleen langs de lengte ervan, strijk er ook over
  2. Gebruik een dunne staalborstel of pijpenrager om in de lengte door de branders te gaan.
  3. Gebruik tandenstokers om elke poort of gat te prikken om de resten te verwijderen en voor optimale ventilatie te zorgen.
  4. Laat nog een laatste keer water lopen om er zeker van te zijn dat je alle hoeken en gaten hebt, en geen gemiste plek.
  5. Omdat de overgrote meerderheid van de branders van roestvrij staal is, zijn ze goed bestand tegen roest. Laat de onderdelen aan de lucht drogen of droog ze af met een handdoek.

Hoe Maak Je Een Gasbarbecue Schoon Met Een Kleine Inspanning?

Niemand vindt het leuk om een rommelige en vette nacht achter te laten – dat vraagt alleen maar om problemen achteraf. Maar bijna geen enkele griller heeft nog enige motivatie om hem te wassen, aangezien hij de hele dag voor iedereen heeft gekookt. Een zwaar bevochten en welverdiend restant was immers op zijn plaats.

Het schoonmaken van een barbecue kost tijd en energie. Maar als je begrijpt wat je doet, zul je het in ieder geval niet al te hinderlijk of ondraaglijk vinden.

GrillBot

Een robot voor het reinigen van grills, dus GrillBot , is een nieuwe optie voor diegenen die van eten houden, maar niet van de vette rommel. Terwijl voorstanders volmondig instaan voor de legitimiteit ervan, slagen twijfels en onzekerheid nog steeds in een van de mensen die deze nieuwigheid niet volledig kopen. Toch is de effectiviteit ervan echt geldig, gezien de inkomstenprestaties en lovende recensies op verschillende retailplatforms.

Stel je een Roomba voor; alleen dat Roomba de binnenkant van een grill reinigt in plaats van rond uw eigendom te rennen. Deze GrillBots zijn er in meerdere kleuropties:

Omdat de penselen hun vingernagels verliezen, kunt u gemakkelijk een vervanging krijgen. Daarnaast moet je ook experimenteren met verschillende materialen voor verschillende grilloppervlakken. Dat omvat metalen borstels en roestvrijstalen borstels.

Bij het veranderen van richting botst de robot tegen hoeken in de grill. Op dit moment is er nog geen mobielbestuurde versie, maar die komt er in de nabije toekomst wel.

Hoe Maak Je Een Gasgrill Schoon Met Azijn?

Gewone afwasmiddel is de norm. Gespecialiseerde en geformuleerde oplossingen zoals ontvetters voelen overdreven aan en zijn alleen toegestaan in ernstige gevallen. Schoonmaakdiensten met een hoge zuurgraad zijn geweldig tegen hardnekkige vlekken en resten die langer welkom blijven.

Dat brengt ons bij deze eenvoudige maar effectieve methode: azijn en bakpoeder .

Weet je hoe aangebrande stukjes voedsel niet van het rooster of rooster komen, hoe hard je ook wast? Een goed gecombineerde en geproportioneerde manier van azijn, water en zuiveringszout is genoeg om te onderhandelen met de vette ergernissen.

  • Verdun witte azijn (1:1 verhouding met warm water). Goed mengen.
  • Gebruik het middel op de roosters en laat het ongeveer 10 minuten weken
  • Gebruik in plaats van een grillborstel een verfrommeld aluminium- of aluminiumfolie om de roosters af te wassen. Breng zo nodig de oplossing op azijnbasis aan totdat al het vet en de vlekken verdwenen zijn.
  • Draai de roosters ondersteboven en begin opnieuw.
  • Boen de roosters schoon met gewoon water, laat ze eventueel aan de lucht drogen of met een handdoek.

En voor bijzonder aangekoekte en knapperige roosters, moet je het grote pistool tevoorschijn halen.

  • Zoek een bak die groot genoeg is voor het rooster. Als dit soort dingen niet beschikbaar zijn, functioneert een plastic zak zoals een vuilniszak of een ZipLock goed als vervanging.
  • Meng een kopje azijn en een half kopje baking soda. Goed mengen.
  • Draai de oplossing in de zak, sluit deze af (elastiekjes of ducttape zouden voldoende moeten zijn) en laat zitten (bij voorkeur ’s nachts)
  • Spoel de nu loszittende smurrie af met een hogedrukslang. Gebruik een borstel of schraper voor eventuele resterende resten.

Een herinnering: de grill omdat het geheel niet met azijn moet worden schoongemaakt; alleen het rooster, als je het nu nog niet doorhebt.

Vergeet niet om het rooster een bubbelbad te geven

Tips Voor Het Schoonmaken Van Een Gasbarbecue

Deze tips zijn niet belangrijk genoeg om op zichzelf te staan, daarom hebben we ze hier verzameld.

  • Als je geen normale grillborstel hoeft te gebruiken, kreuk dan aluminiumfolie in stukjes. Klem de bal tussen een tang en schrob alsof je een borstel wilt.
  • Uien zijn niet alleen een uitstekende vervanging voor het schoonmaken van je rooster, maar het geeft ook meer smaak aan het eten en voegt meer smaak toe;
  • Voer twee keer per seizoen een diepe reiniging uit;
  • Als je de grill buiten houdt of voor een lange tijd wegzet, betaal dan voor het apparaat met een zeil of een laken. Maar zorg ervoor dat de hoes goed geventileerd is om geen vocht van binnenuit op te sluiten.
  • Zorg ervoor dat u wat zeepsop bewaart na het schoonmaken, want u voert de lektest uit – wat de laatste stap is voordat u de boel afrondt en ermee ophoudt.

Voor mensen die niet op de hoogte zijn van de laatste tip, gaat de essentie als volgt:

  • Schakel de branders uit, maar niet het gas: laat de regelaar leeglopen om het gas onder druk te zetten;
  • Meng een manier van standaard afwasmiddel en water (in een verhouding van 1:1)
  • Gebruik de remedie – door te spuiten of te borstelen – op de onderdelen van de grill. Dit omvat de klep, regelaar en langs de slang in de lengte.

Als er een verbinding of een defect element is,
vormt zich een bel en groeit langzaam in omvang precies op de plaats van de gasvoetafdruk. Schakel bij het detecteren van een luchtbel het gas snel uit en los dit probleem op.